Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lag-SM-silver för tredje året i rad! Bakre raden fr v Moa Hjelmer, Sara Sjöqvist, Elina Johansson, Klara Vegerfors, Camilla Westerlund, Sabina Sandberg och Erica Jarder. Främre raden Karin Engström, Linnéa Smeds, Marie Sönnerfors, Nuulu Ndiwabene, Gladys Bamane, Jenny Isgren och Anna Sunneborn (reserv). På bilden saknas Malin Liljestedt. Foto: Tommy Berlin

Lag-SM-silver för tjejerna

Silver för tredje året i rad blev det för Spårvägens Lag-SM-tjejer på Sollentunavallen. Detta efter två grensegrar, tre 2:a-platser och sju 3:e-platser. 11,5 poäng fattades upp till Ullevi.

I riktigt bra väder med en allt mer mojnande vind ju längre kvällen led så blev det till slut repris på de senaste två åren. Det vill säga Ullevi vann före Spåret och Hässelby. I Spårvägen stod Moa Hjelmer för den enda grensegern genom ett suveränt lopp som slutade med en överlägsen seger på nya klubbrekordet 53.34 – ett av kvällens bästa resultat!
Hon bidrog också ordentligt till grensegern på 4×100 m där hon på slutsträckan sprang ikapp och förbi Hammarby till en fyra tiondelar stor seger på 45.93 – bara 0.09 från klubbrekordet på stafett-SM. Laget nu var identiskt med det i Växjö – Gladys Bamane, Nuulu Ndiwabene, Erica Jarder och Moa.

Tre andraplatser
På 1500 m körde Malin Liljestedt stenhårt från start och fick lucka direkt. Den hämtade Ullevis Mary Alenbratt in och vann till slut med en dryg sekund på 4:30.93 före Malin. I längd slutade Erica Jarder tvåa på 5.82 vilket innebar en andraplats. Vann gjorde Västerås Malin Marmbrandt på 5.90.
Den tredje 2:a-platsen kom i slägga där Karin Engström kastade 60.20. Hon var även trea i diskus på 37.56. Övriga dubbleringar gjordes av Camilla Westerlund i kula och spjut samt i höjd-tresteg av Jenny Isgren.
Som vanligt så är det alltid någon eller några som saknades och med ytterligare några av de bästa på benen så är det ställt utom allt tvivel att Spårvägen kan vinna nästa år. Nu saknades till exempel Anna Alexson i höjd-tresteg och Lena Örn på hinder.

Resultat Lag-SM på Sollentunavallen 22 juni 2011
Kvinnor
1) Ullevi FK 79,5
2) Spårvägens FK 68
3) Hässelby SK 62
4) IF Göta 60
– – – – – – – – – – – –
5) Hammarby IF 54,5
6) Västerås FK 52