Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Silverlaget. Stående fr v Isabelle Eurenius, Irene Ekelund, Gladys Bamane, Jessica Österberg, Moa Thorstensson, Aina Griksaite, Celina Reichardt, Lisa Havell (tid. Öhberg) och Erica Jarder med sonen max. Knästående Heidi Schmidt och Jessica Mattsson. Saknas gör Moa Hjelmer, Louise Ringström, Cecilia Norrbom, Elin Westerlund, Emma Kiviniemi Andersson och Ellinor Widh. Foto: Kent Claesson

Lag-SM: Silver bakom Ullevi

Efter att tjejerna i fjol vunnit första Lag-SM-guldet på 30 år blev det denna gång silver fem poäng bakom Ullevi sedan stafetten blivit avgörande.

Precis som i manliga matchen levde kampen om guldet på damsidan ända till artonde och sista grenen 4×100 m där Ullevis försprång var tre poäng. Ullevi-laget gjorde allt rätt och vann med en halvsekund på 45.32 före Spårvägen. Silvret var Spårets åttonde medalj på de senaste tio åren. Detta efter fyra grensegrar mot dubbelt så många för Ullevi. En av dem tog Irene Ekelund på 100 meter som var en av de individuella glädjeämnena. Med 11.50w tangerade hon EM-kvalgränsen även om det blåste en medvind på 2.2 m/s. Tiden är Irenes bästa sedan 2013 oavsett vindförhållanden.
Snabbt gick det även på 100 m häck där Elin Westerlund vann med fyra tiondelar på 13.22w. Fjärde grensegern tog Aina Griksaite som vann tresteg med nära metern på 13.31w. Nära var det också i diskus där fjolårsvinnaren Heidi Schmidt slutade tvåa på 47.48, endast 24 centimeter från segern.
Tyvärr blev det en nollning i stav men det är sånt som händer och ingår i tävlingsformen. I kula blev det blott en där tredjeplatsen togs blott 90 centimeter längre fram. Men så är det för alla klubbar.
     
Lag-SM Helsingborg 6/7 2018
Kvinnor

1) Ullevi 78
2) Spårvägen 73
3) Göta 66
4) Hässelby 61
5) Lidingö 55
6) Mölndal 42
Resultaten