Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Lag-EM ingen höjdare

Premiären för Lag-EM genomfördes i portugisiska Leira i midsommarhelgen och man kan konstatera att varken de nya reglerna eller Sveriges placering blev någon succé.

Sveriges slutade tolva och sist och det gick inte speciellt bra för spårvägarna heller. Thomas Nikitin slutade sist på 400 m häck på 52.76 och sprang tredjesträckan i det svenska laget som också kom på tolfte plats. Moa Hjelmer hade det riktigt tufft i den hårda konkurrensen men fick inte heller till något bra lopp – sist på 56.93. Hon sprang även andrasträckan i långa stafetten där Sverige slutade sist (ett lag diskvalificerades dock).
I 3000 m-loppet låg Olle Walleräng mitt i klungan när första kilometern passerades. Eftersom sista killen skulle plockas bort då så höjdes farten och det blev riktigt trångt. Tyvärr krokade någon i Olle som föll några meter för linjen och därmed fick han kliva av. Niklas Arrhenius kom aldrig till start på grund av att han ännu inte är helt kvitt skadetkänningen.
Tyskland vann på 326,5 poäng och Sverige blev tolva och sista på 138 – 62 poäng bakom elvan Portugal. Därmed tävlar Sverige i näst högsta divisionen 2010.
Alla resultaten.