Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägen-truppen i Norrköping med fr v Ebba Hasselgren Svensson, Konrad Sundbom Kopparberg, coach Celina Reichardt och Gustav Hellsten.

Konrad USM-finalist på 400 m

Tre spårvägare tävlad i USM för 16–17-åringar i Norrköping och av dem lyckades Konrad Sundbom Kopparberg ta sig till final i P16 400 m där han slutade sexa.

Det blåste friskt på Norrköpings Friidrottsarena vilket påverkade inte minst alla löpare. På 400 tog sig Konrad till final tack vare persnära 54.48 som trea i sistt heat och slutade där sexa på 54.39 – endast sex hundradelar från hans två månader gamla personliga rekord. Detta i vad som var hans sjätte lopp för säsongen som alla är samlade inom åtta tiondelar. En sådan jämnhet brukar betyda att en fullträff kan finnas runt hörnet.
I Norrköping sprang han även 200 m och underskred med 23.66 sitt personbästa i försöken men i för stark medvind för att det ska godkännas som personbästa. För final krävdes 23.08w.

Ebba underskred perset
Ebba Hasselgren Svensson har i sommar satt personligt rekord i F16 100 m häck med 15.93 och underskred i USM-försöken den tiden med tre tiondelar. Men det blåste för mycket medvind. För final krävdes 15.26w.

Personligt rekord av Gustav
I P16-försöken på 100 m gjorde Gustav Hellsten sommarens tredje tid under tolv sekunder med 11.74 som sexa i sitt heat. Det räckte inte till semi men han visade att han är bäst när det gäller eftersom det var personbästa med tre hundradelar. I höjd stannade han på 1.58.

Resultaten