Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Anneli Ståhl. Foto: Taina Ståhl

Klubbrekord i säsongsdebuten

Släggkastaren Anneli Ståhl studerar och tränar i USA men är hemma i Stockholm på jullovet och passade på att tävla i viktkastning i Sätra på lördagseftermiddagen. Det slutade med med nya klubbrekordet 18.95!

Anneli inledde med 17.82, 17.58 och 18.05 följt av ett kast i väggen till vänster. Hon avslutade sedan med två kast mitt i sektorn där hon landade 9,08 kg-vikten riktigt långt bort. Femte mätte18.31 och sjätte 18.95 – 29 centimeter längre än det klubbrekord hon satte i Ogden, UT, 16 februari i år!
– Kul att kasta långt redan i första tävlingen. Målet är att kvala in till NCAA inomhus och då behöver jag öka ungefär en halvmeter till, säger Anneli.

Målet är 60 meter
Anneli, som är född 1990, avslutade sin juniorkarriär på bästa sätt och är 2013 förstaårssenior. Efter 3,5 år på University of Utah, USA, avslutar hon studierna i vår och siktar så småningom på att utbilda sig till polis i Sverige.
– Idrottsligt är målet för 2013 att kasta 60 meter i slägga. Det känns rimligt eftersom perset är 57.84 från 2011.
Närmast väntar dock en tävling i Provo i mitten på januari där även brorsan Daniel kommer att vara med liksom Niklas och Leif Arrhenius. Anneli kastar då vikt medan Daniel, Nik och Leif kör diskus (inomhus!) och sedan kula.
Resultatlistan.

Jonas Hedman

Anm.: Arrangör av tävlingen var Spårvägen med tävlingsansvarige Åke Ruus som initiativtagare och tävlingsledare med funktionärshjälp av Janne Ståhl (måttbandshållare) och Johan Storåkers (viktbärare). Anneli var ensam tävlande men hade bra stöd av sitt management team.