Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Kalle Berglund – JVM-finalist! Foto: Deca Text&Bild

Kalle är i final på junior-VM!!

Kalle Berglund, 18, är andra spårvägare i junior-VM i Eugene, USA, och han gjorde ett taktiskt mycket bra försökslopp då tog sig vidare till semifinal på 800 m.

Kalle låg väl placerad hela loppet och tog täten efter 300 meter och passerade halva distansen i ledning på 57.1. Sedan ökade han farten och efter 27 sekunder på tredje 200:ingen var tre man loss i täten – exakt så många som skulle gå vidare till semin.
Och Kalle höll undan hela vägen in till synes utan problem in till en andraplats med 1:46-etiopiern Lencha bakom sig. 1:50.99 blev tiden efter 53.73 på andra varvet.
Riktigt bra löpt av Kalle!

Vilken avslutning i semifinalen!

Dagen efter var det dags för andra omgången och där blev Kalle lite instängd på innerbanan men fick å andra sidan en ostörd resa som också verkligen var kortaste vägen. Och med 200 m kvar öppnades en lucka som han blixtsnabbt utnyttjade, kom ut i fritt spår och var fyra ut på upploppet. Och i kombination med en bra spurt och att österrikaren Franzmair tröttnade, brasilianaren André tog sig förbi och Kalle blev till slut trea på 1:48.57 – personbästa med nästan sekunden. Det resulterade i att han gick till final på tid!
Resultaten.