Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldkvartetten på 4x800 m. Fr v Alexander Holmblad, Daniel Norberg, Karim Mohammadi och Johan Svensson. Foto: Jonas Hedman

Johan ordnade suveränt guld på 4×800 m

Spårvägen tog guld på manliga 4x800 m på stafett-SM i Huddinge genom att vinna med en dryg halvsekund på 7:29.49. I laget sprang Alexander Holmblad, Daniel Norberg, Karim Mohammadi och Johan Svensson.

Spåret låg med långt fram hela vägen och ut på sista sträckan fick Johan Svensson pinnen som trea, tiotalet meter bakom Hammarbys Joni Jaako och ytterligare tio meter bakom Hässelbys Rickard Gunnarsson. Joni och Johan sprang taktiskt klokt och rusade inte ikapp utan fick kontakt först vid 600 m. De gick förbi Rickard och Joni var först vid upploppets början.
Då tryckte Johan till och var klart starkast sista hundra meterna och såg till att det blev Spårvägen-seger med en halvsekund på 7:29.49. Glädjen var tydlig i kvartetten som till hälften var identisk med fjolårets bronslag i Södertälje. Skillnaden var att Daniel Norberg och Karim Mohammadi nu var med istället för Niklas Könberg och Henrik Jakobsson. Årets segertid var 25 sekunder bättre än i fjol och är en av de fem bästa Spåret noterat genom alla tider. Klubbrekordet är 7:24.56 från 1986.
Guldet var Spårvägens tredje på distansen och det första på 39 år. 1974 vann kvartetten Hans Bergendorff, Karl-Erik Råström, Magnus Mared och Sverker Svensson och sprang då faktiskt några sekunder fortare (7:26.74). Första segern kom 1973 tack vare Magnus Mared Bosse Stivert, Sverker Svensson och Karl-Erik Råström.

Resultat stafett-SM lördag.