Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Jeffrey Ige på SM i Karlstad sommaren 2019. Foto: Deca Text&Bild

Jeffrey Ige siktar mot Paralympics

Kulstötaren Jeffrey Ige tog silver i kula i Paralympics i London 2012 och var VM-sjua i Doha hösten 2019. Nu är målet att bli uttagen till Paralympics i Tokyo i sommar.

Från och med den 1 januari 2022 blir parafriidrott en del av Svensk Friidrott vilket också innebär att föreningarna integreras i detta. I Spårvägen är Jeffrey Ige, 37, som har en lättare utvecklingsstörning, medlem sedan hösten 2018 och har personliga rekord på 15.77 utomhus (2013) och 15.35 inomhus från 2019.
Jeffrey ingår i Jörgen Karlssons kastgrupp och tränar med sikte på Paralympics i Tokyo 24 augusti–5 september och kommer i satsningen mot det vara med i ett antal internationella GP-tävlingar i maj och EM i Polen 27 maj-6 juni.

Förberedelser pågår
Arbetet med att integrera parafriidrott i Svenska Friidrottsförbundet och föreningarna pågår sedan ett par år och Spårvägen är redan nu medlem i Stockholms Parasportförbund i väntan på integreringen 2022.
Förhoppningsvis kommer detta leda till att fler vill, törs och kan vara med och tävla i Parafriidrott. För Jeffrey handlar det om att träna på och hålla sig skadefri och så hoppas vi att Corona-pandemin inte sätter stopp för OS och Paralympics i sommar.
Läs mer om parafriidrottens integrering i 08fri.s Genomförandeplan sidan 10