Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Gustaf mot nya pers i tresteget. Foto: Hannah Orzechowski.

IUSM i Växjö dag 1

Till USM i Växjö åkte 5 aktiva och tre ledare. Dag 1 började med 60m försök för F15 där Matilda Sönnergaard slog nytt personligt rekord direkt med 8.33, dock missade hon avancemang med endast en hundradel.

Därefter följde F15 längd med 3 startande för Spårvägen, Lovisa Olsson, Annina Stens och Matilda Sönnergaard, tyvärr stämde inte riktigt hoppningen för varken Matilda eller Annina som ändå gjorde fina insatser. Lovisa Olsson fick däremot på ett rejält inomhuspers på 5.00 i sista hoppet och knep sista finalplatsen. I F16 tresteg hoppade Hannah Orzechowski nästpers med 9.91 och slutade på 12 plats i finalen.

P15 Tresteg
I det inledande hoppet brakade Gustaf Backman till med ett dunderpers med 6 decimeter, nya personbästat lyder 12.10 och länge låg Gustaf på en fin 3:e plats med det resultatet, dock var han inte den ende som överträffade sig själv denna dag, och slutplaceringen blev femma. F15 200m fick avsluta dagen för Spårvägens del, där sprang Lovisa och Matilda in på varsitt nytt personligt rekord, 28.98 respektive 27.11. Matildas andraplacering i heatet gjorde dessutom att hon avancerade till morgondagens semifinal.