Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Sololöpning från start till mål till pers och första SM-guldet för Emil Danielsson. Foto: Deca Text&Bild

ISM3: Första guldet för Emil Danielsson

Avslutningsdagen av ISM i Malmö resulterade i två Spårvägen-medaljer och för det suveräna guldet stod Emil Danielsson som sololöpte till 3:40.94 på 1500 m. Andra medaljen tog Abdelfath Yassin som tog brons på samma distans.

Emil satte högsta fart från start och passerade första 400 m på 58.2 och blev efter 800 meter ensam längst fram. Avståndet bakåt växte och han nådde målet på 3:40.94 – innepers med en sekund och seger med tre.
Silvret tog Mölndals Jonathan Grahn och bronset Abdelfath Yassin som gjorde årets första tävling och satte inomhuspers i såväl försök (3:49.05) som final (3:44.62). Även Oliver Löfqvist satte personbästa med 3:47.22 som räckte till femte plats.

Jag har drömt om detta länge”
Efter en rad silver och brons i SM genom åren kom nu första guldet för Emil.
– Jag har drömt om det här länge! Formen har nog aldrig varit bättre och nu springer jag också med ett bra självförtroende, säger Emil.
– Med 300 kvar sneglade jag bakåt i kurvan och såg att det inte fanns någon där, då kände jag att detta tappar jag inte. Men sista hundra meterna slog tröttheten till så det gick inte fort på slutet, säger en mycket glad Emil som var blott en tiondel från mästerskapsrekordet.

Nära medalj för Oliwer
I längd gjorde Oliwer Danielsson en bra tävling med 7.30 med vilket han såg ut att fixa bronset på samma resultat som MAI:s Caleb Conable men med bättre andrahopp. Men i Oliwers näst bästa hopp, 7.29 i femte omgången, mätte funktionärerna inte från handen som släpade i bakom själva landningen. Det blev diskussioner och slutade med en fjärdeplats. Mario Pestic blev 17:e man på 6.57.
I kvinnliga trestegstävlingen slutade Katharina Gråman nia på 11.92.

Andra perset för Grigorios
I extraloppet på 200 m gjorde Grigorios Kyriakoudis precis som på lördagen ett bra lopp och satte åter personbästa – nu 21.86.
På 60 m häck tog sig Sidrak Afework till final tack vare 8.21 men diskvalificerades i finalen sedan han inte lyckats stå kvar i blocken när startern höll länge.

/Jonas Hedman

Resultaten