Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldkvartetten som tog Spårvägens andra raka guld på 4x200 m! Fr v Moa Hjelmer, Gladys Bamane, Nuulu Ndiwabene och Anna Sunneborn. Foto: Deca Text&Bild

ISM: Vilken spännande damstafett!!

Det blev tre guld, ett silver och fyra brons för Spårvägen när inne-SM avgjordes i Sätra 27–28 februari. Guldmedaljerna tog Niklas Arrhenius i kula, Moa Hjelmer på 400 m och tjejerna i stafetten över 4x200 m. Och det var Gladys Bamane som höjde sig och var nyckeln till guldet!

Hela SM:s sista gren var tjejernas 4×200 m där Spårvägen var titelförsvarare. I A-finalen mötte Spårvägen MAI och Örebro. Anna Sunneborn sprang förstasträckan och Nuulu Ndiwabene den andra. När hon lämnade över till Gladys Bamane på tredje var hon flera meter efter MAI som i sin tur hade ett par meter tillgodo på Örebros UVM-bronsmedaljör på 400 m, Sandra Wagner.
Men trots att Wagner tog in hela avståndet till ledarinnan Elisabeth Reutercrona så kom även Gladys närmare och närmare. Det slutade med att alla tre rusade in i växlingszonen samtidigt och i den fick

Vilken växling!
Moa pinnen på bana två i en perfekt överlämning av Gladys. De växlade sig förbi Örebro och Moa gick i princip ut sida vid sida med MAI:s Daniella Busk. Redan halvvägs in i första kurvan var Moa förbi och drog sedan ifrån hela vägen in i mål till en 1,1 sekunder stor seger på 1:40.83!
Därmed försvarades guldet från Bollnäs med enda skillnaden i laguppställningen att Anna Sunneborn nu sprang förstasträckan istället för Lisa Rönnkvist.
Tiden var nu åtta tiondelar långsammare så klubbrekordet på 1:39.99 klarade sig. Nyckeln till guldet var helt klart Gladys 24.5-sträcka som är hennes klart bästa 200 m-lopp sedan hon tog ISM-brons för fyra år sedan i just Sätra!
Anna Sunneborn var med i bronslaget i Göteborg 2007 och fick nu vara med att ta SM-guld under sin första säsong i K40!

Ny kulguld för Niklas!
Niklas Arrhenius kom till Sverige för en vecka sedan och har varit hos sin tränare Vesteinn och tränat i Växjö. På lördagen följde han upp sitt SM-guld i kula från Malmö i somras med att skicka iväg alla sina tre godkända stötar längre än tvåans bästa! Med 18.90 vann han tävlingen med över 1,5 meter och noterade sitt bästa kulresultat på tre år! En av anledningarna är att han nu roterar igen. Det var med den tekniken han stötte 19.91 för sex år sedan.

Moas första 400 m-guld!
Andra individuella vinnare var inte oväntat Moa Hjelmer på 400 m. Efter att i schabblat bort en finalplats förra året genom att springa för långsamt i försöken tog hon nu inga risker och sprang runt på 54.67 i försöken. När Sandra Wagner valde att frivilligt bryta finalen redan efter första kurvan (sannolikt för att spara sig till stafetten) så kunde Moa nöja sig med 54.97 för att vinna (efter 25.5 halvvägs). MAI:s Josefin Magnusson var tvåa på 55.43 och Växjös Emma Agerbjer trea på 56.11.
Guldet var Moas första på 400 m i ett seniors-SM och den bästa segertiden på ett ISM på fem år.