Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Nil de Oliveira, i mitten, blir upphunnen av Huddinges Tom Kling-Baptiste, t v, medan Calle Armfelt tar brons. Dubbla 200 m-medaljer för Spårvägen! Foto: Deca Text&Bild

ISM: Nil gav verkligen allt!

Sju lopp på två dagar resulterade i silver på både 60 och 200 m för Nil de Oliveira där det sammanlagda avståndet upp till vinnaren var 0.09. Med en suverän slutsträcka på 4x200 m avslutande han sedan helgen med guld – Spårvägens andra raka på distansen.

60 m var första gren där Nil efter 6.97 i försöken satte personligt rekord med 6.91 i semin och sedan också i finalen med 6.89. Vann gjorde Huddinges Tom Kling-Baptiste på 6.85. Efter de tre 60 m-loppen var det lite vila innan 200 m-försöken.
Men på uppvärmningen kände Nil hur krampen kom, tog sig snabbt bort till Daniel Salov som masserade bort känningen och loppet fungerade sedan bra (heatseger på 22.73). Semi och final gick på söndagen och där noterade Nil 21.91 och så 21.50 i finalen vilket är innepers på 200 m-varv.
Han ledde länge på sin bana tre men på slutet hann Tom Kling-Baptiste ikapp på yttern och passerade till en fem hundradelar liten seger. Efter 400 m-guldet i fjol blev det nu alltså silver på de två kortaste distanserna för Nil.

Tre spårvägare i 60 m-finalen
Förutom Nil tog sig också Calle Armfelt och André Drummond till final. Tre spårvägare i en 60 m-final på herrsidan i ett ISM kan väl aldrig ha inträffat tidigare? I semin hade både Calle och “Jay” 7.02 men i finalen tjuvade den sistnämnde tyvärr ut sig.
Det spekulerades en del i att någon annan ryckte i blocken vilket inte uppmärksammades av startern och att den incidenten skulle ha varit orsaken till att “Jay” stack för tidigt. Spårvägen lämnade in protest som avslogs eftersom man inte kunde se tydligt på videon. Calle slutade sedan sexa på 7.00, tre hundradelar från det veckogamla perset.

Brons för Armfelt på 200 m
Calle Armfelt ingår i samma träningsgrupp som Nil och han gav precis som denne verkligen allt på 200 m. Calle kom till Örebro med ett innepers på 22.27 som han han tangerade i försöken och sedan förbättrade i semin dagen efter där 22.20 innebar final! Där öste han åter på för kung och fosterland och tog brons på 22.22. Första individuella SM-medaljen!
På 400 m hade Spårvägen Thomas Nikitin och Martin Cameron. Tomek, som jobbat i Los Angeles ett antal månader, kom hem så sent som i tisdags och var osäker på start in i det sista. Han hade bara några träningstävlingar i benen men bestämde sig till slut för att starta på 400 m.
Efter 50.57 i försöken gick han vidare på tid men fick bana ett i semin vilket slutade med sista plats på 52.00. Martin hade 51.33 i sitt försöksheat.