Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa håller undan för Josefin Magnusson med tre tiondelar och vinner 400 m-titeln på 53.02. Foto: Deca Text&Bild

ISM: Moa IVM-kvalade!

ISM i Tybblelundshallen i Örebro blev Spårvägens främsta svenska mästerskap någonsin där medaljerna formligen rasade in under söndagseftermiddagen. Främsta prestationerna stod utan tvekan Moa Hjelmer för när hon vann 400 m på 53.02 och därmed klarade IVM-kvalgränsen till Istanbul.

Målet för helgen för Moa var att klara IVM-kvalgränsen på 400 m – 53.25. I årsdebuten på distansen i Norge förra helgen var hon knappt tre tiondelar från den tiden och underskred den nu med ungefär lika mycket! Moa tog sig igenom försök (56.89) och semi (55.63) till synes utan ansträngning och i finalen på söndagseftermiddagen var det full fart! Hon öppnade på 24.5 halvvägs vilket till och med var i paritet med guldtiden på 200 m men sedan blev det tyngre på andra varvet.

Pressad av Josefin
Samtidigt gjorde MAI:s Josefin Magnusson sitt livs lopp några meter bakom och tog in en del. Moa bröt mållinjen på 53.02 – pers med halvsekunden – och vann med 0.28 före Josefin som missade IVM-gränsen med endast 0.05. För Moa var det personligt rekord, mästerskapsrekord, distriktsrekord och även IVM-kval!
– Jag visste att det gällde att trycka direkt och publiken hjälpte mig verkligen, säger Moa.
Med 53.02 avancerade hon från sjätte till fjärde plats på den svenska genom-tiderna-bästa-listan inomhus.
Moa avslutade helgen med ett fjärde lopp – en blixtrande snabb slutsträcka i 4×200-stafetten där A. Lennart Julin knäppte 22.7 – en halvsekund snabbare än vad hon hade på slutsträckan i landslagsstafetten förra helgen.
På torsdag springer Moa 400 m på XL-Galan i Globen och då finns chansen till en ännu bättre tid eftersom motståndet då är bättre.