Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Full satsning från start på 400 m slutade med en överlägsen seger för Nil de Oliveira. 47.31 var innepers och resulterade i att han togs ut till inne-EM i Paris kommande helg. Foto: Deca Text&Bild

ISM dag 2: Nils sköna 400 m-satsning bar till Paris

Andra dagen av inne-SM i Göteborg innehöll en rad medaljchanser för Spårvägen men vem hade kunnat tro att det skulle bli en upprepning av lördagen med hela 6 pallplaceringar? Tre guld, 1 silver och 2 brons var riktigt bra och för det individuella guldet stod Nil de Oliveira på 400 m.

Efter känning i en vad bestämde sig Nil några dagar före SM att starta eftersom ett sista test var positivt. Och efter försöken var inställningen att springa riktigt fort i finalen för att försöka klara IEM-kvalgränsen 47.00.
Och Nil tvekade aldrig. Via 22.0 och 33.9 byggde han upp ett stort försprång bakåt och höll hela vägen in till inneperset 47.31 som också var svenskt årsbästa! Tiden innebar också att Thomas Nikitins åtta år gamla klubbrekord förbättrades med 0.14.
Silvret gick till Växjös Niclas Åkerström på 48.88 och bronset till David Kallebäck (49.24). Efter tävlingarna delade förbundskapten Stefan Olsson ut fem EM-biljetter varav Nil fick en!
Det innebär att Nil flyger till Paris på onsdag och med sig får han bland annat Niklas Arrhenius som också var nära kvalgränsen men ändå får chansen.