Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

ISM dag 2: Härlig avslutning med sju medaljer

Nil de Oliveira stod för den mest imponerande Spårvägen-insatsen under söndagens tävlingar av ISM i Göteborg. Detta genom att försvara sin titel på 200 m.

Nil både började och avslutade inomhussäsongen i Friidrottens Hus och som han gjorde det! Efter 21.99 i försöken på lördagskvällen fortsatte han med 21.33 i semin och så blixtrande 21.18 i finalen. Det innebar att titeln från Norrköping i fjol försvarades och tiden var bara 0.04 från hans eget klubbrekord från samma tävling. Segermarginalen till tvåan Alexander Brorsson från Växjö var 0.16.
Några timmar senare var han tillbaka och sprang slutsträckan på 4×200 m där han fick pinnen som trea med många meter upp till MAI och flera meter också till Ullevi. Men efter en som vanligt formidabel slutsträcka förde han upp Spåret till andra plats på upploppet! Med 1:27.52 tog Spårvägen silver och förbättrade det egna distriktsrekordet med två tiondelar! Vann gjorde MAM med sju tiondelar som hade 6.74-killen Austin Hamilton på första och ledde hela vägen. Silverlaget: André Drummond, Marvin Tay, Mattias Sunneborn och Nil de Oliveira.

Ny medalj för Johan
800 m-finalen innehöll två spårvägare i form av Johan Svensson och Karim Mohammadi som startade på samma bana. Det gick fort längst fram så de blev ordentligt efter på första varvet men Johan krigade hela vägen och var i stort sett uppe i rygg på ledaren Rickard Gunnarsson med hundra meter kvar.
En bra avslutning av Johan men Rickard var stark och höll undan med en knapp halvsekund till seger på 1:50.17. Johan tvåa på 1:51.17 och Karim sexa på 1:57.65.

Dubbla pers och medaljer av häcklöparna
Såväl Marvin Tay som Elin Westerlund gjorde sina respektive två snabbaste 60 häck-lopp i karriären och båda tog medalj. Marvin vann sitt försöksheat kontrollerat på 7.82, 0.02 under sitt färska personliga rekord. Den tiden upprepade han i finalen där han rusade i mål som silvermedaljör bakom MAI:s Philip Nossmy som var blott två hundradelar före.
Elin Westerlund var tvåa i sitt försöksheat på 8.48 och tangerade därmed sitt två veckor gamla klubbrekord. I finalen fick hon till ett nytt bra lopp och knep silvret på 8.47. Maja Rogemyr vann på tangerade perset 8.31.
Marvin tog sitt tredje ISM-silver på fyra år och Elin likaså sin tredje efter silver 2008 och brons 2010 men då för KA2.
Elin ingick sedan i silverlaget på 4×200 m där kvartetten Isabelle Eurenius, Marie Sönnerfors, Elin Westerlund och Gladys Bamane noterade 1:41.08 bakom överlägsna vinnaren Malmö AI.

Andra medaljen för Leffe
Efter silver i kula på lördagen följde Leif Arrhenius upp med brons i vikt på söndagen där han med 19.63 var endast elva centimeter från silvret. Vann gjorde IF Götas Markus Johansson på personliga rekordet 22.14.
Bakom medaljörerna noterar vi en fjärdeplats på 1500 m för Elina Johansson efter ett långsamt taktiklopp. Detta efter att hon dagen före brutit 3000 m-finalen. Fjärdeplats blev det också för Adam Chiguer i längd på 7.19 – blott tre centimeter från brons.
På 800 m tog sig Nathalie Rohlén till final och blev där femma på 2:13.96 efter att ett tag ha varit uppe på tredje plats.
På kvinnliga 200 m tog sig både Gladys Bamane och Isabelle Eurenius till semifinal. Gladys var med 24.91 i försöken bara tiondelen från sitt personliga rekord medan Isabelle årsdebuterade på distansen med 25.33.

Resultat söndag