Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Sara Lennman var endast 8cm från en finalplats på inomhus-EM i Istanbul. Foto: Deca Text & Bild

Inne-EM: Emil klar för final i mästerskapsdebuten

Emil Danielsson och Sara Lennman presterade på personlig toppnivå i inne-EM i Istanbul. Emil nådde final på 3000 m och för Sara var det inte mycket som fattades i kulkvalet. Även Aina Griksaite gjorde det bra i trestegskvalet.

17.82 mätte Saras längsta stöt viket räckte till en 9:e plats och det fattades endast 8cm upp till 8:e plats vilket hade gett en finalplats. Det känns som Sara har höjts sig minst en nivå till den här inomhussäsongen och framöver ska det bli mycket spännande att följa hennes utveckling. Snart kommer en finalplats på ett stort mästerskap.

Emil klar för final på 3000 m
7.57.45 och en 6:e plats i första försöksheatet tog Emil Danielsson till final på 3000m. Emil började lite avvaktande i början av loppet men avancerade med drygt 1000m kvar av loppet upp till en tredjeplats. Han blev passerad av några löpare inför sista varvet men relativt kontrollerat tog Emil 6:e platsen i heatet vilket innebar att han gick vidare på placering. Finalen på 3000m går kl.18.00 på söndag och sänds direkt i SVT.

Tufft kval för Emil på 1500m och för Aina i tresteg
Emil Danielsson hamnade i det första heatet av tre på 1500m med bl.a Jacob Ingebrigtsen och det blev ett långsamt heat från början. Det var inte riktigt det lopp som Emil ville ha. Han gjorde ett försök att avancera på slutet men blev hängande i andra spår och orkade inte komma förbi. Emil är också kvalad på 3000m där försöken är på lördag. Vi ser fram emot nya tag där!

Aina Griksaite fick inte hoppningen att stämma riktigt i trestegskvalet. 13.50 och en 12:e plats blev det för Aina och det krävdes 13.82 för final. 8:e och sista finalplatsen togs av Maja Åskag.