Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Thomas Nikitin, t v, får svårt att försvara sitt fjolårsguld på 400 m eftersom Johan Wissman är anmäld. Men Tomek kan mycket väl ta sin åttonde raka SM-medalj

Inför SM i Västerås: Niklas största guldhoppet

Till helgen är det dags för Stora SM som avgörs i Västerås. OS-klare diskuskastaren Niklas Arrhenius är Spårvägens största guldhopp. Sverige-ettan på 400 m, Moa Hjelmer, är inte skadad utan befinner sig i USA och kommer inte till start. Spårvägen har 30 anmälda men alla kör inte alla grenar de är anmälda i.

M 100 m

Juan Pettersson har ett årsbästa på 10.99 men den trilskande hälsenan som stört honom hela säsongen gör att han inte kommer till start.

M 400 m

Eftersom Johan Wissman bestämt sig för att springa distansen på SM så får Thomas Nikitin svårt att upprepa fjolårssegern. Andra medaljkandidater är Turebergs Nil de Oliveira, Götas Fredrik Johansson och Hässelbys Andreas Mokdasi. I nuläget ser det ut som det blir försök, semi och final vilket inte gynnar Tomek som springer 400 m häck före 400 slätt.

M 1500 m

Philip Aagaard var förkyld i tisdags men ligger sjua på Sverige-bästa-listan och bör ta sig till final om han piggnar till.

M 5000 m

Vår största gren med sju startande. Henrik Skoog får svårt mot Enhörnas Erik Sjöqvist men kan lägga beslag på silvret. Jörgen Johansson, Fredrik Uhrbom och Mats Granström aspirerar på topp-sex-placeringar. Alexander Söderberg, Oskar Landin och Tobias Lundgren bör kunna prestera fina lopp.

M 10 000 m

Fredrik Uhrbom siktar på en plats i Finnkampen liksom Mats Granström. Även Henrik Skoog är anmäld men har bestämt sig för att enbart koncentrera sig på 5000 m. Oskar Landin har skrällkapacitet och såg stark ut på 5×1000 m på lördagsträningen.

M 110 m häck

Joakim Blaschkes tidigare givna andraplats bakom Kvilles Robert Kronberg hotas nu av tiokamparen Nicklas Wiberg som hade 14.61 på i Karlstad i måndags.

M 400 m häck

Fjolårets silvermedaljör Thomas Nikitin får slåss med Hässelbys Henrik Encke om andraplatsen bakom Mikael Jakobsson.

M Stav

Erik Torstensson har chans på en poängplats. Fredrik Skoglund har problem med foten och hoppar inte.

M Längd

Mattias Sunneborn har inte hoppat längd på SM sedan guldet 2002 i Gävle. Om den skadebenägne Tornéus kommer till start rår Sunne inte på honom men han kan slå alla andra. Mattias visade toppform med nordiska veteranrekordet 7.51 på Karlstad GP i måndags. David Fridell får svårt att nå final.

M Kula

Svag gren där Niklas och Leif Arrhenius är medaljkandidater. Niklas har stött väldigt lite i år men tog silver för ett år sedan, bara centimetrar från guld. Leffe har satt personligt rekord i sommar med 17.56.

M Diskus

OS-uttagne Niklas Arrhenius hade lite feberkänning på onsdagseftermiddagen men får ändå bära favoritskapet till SM-titeln. Men lillebror Leif kan faktiskt hota. Guld och silver är fullt möjligt, ja till och med troligt!

M Spjut

Ingmar Veinberg, nia i Sverige-statistiken, har kastat stabilt hela säsongen och bör ta sig till final.

K 100 m

Lisa Rönnkvist sprang på 12.16 i godkänd vind på Karlstad GP och har viss finalchans. Gladys Bamane persade på DN Galan Youth med 12.41 men för både Lisa och Gladys är det JSM i Norrtälje helgen efter som gäller i första hand.

K 400 m

Sverige-ettan Moa Hjelmer kommer inte till start eftersom hon befinner sig i USA. Men hon springer JSM i Norrtälje helgen efter.

K 1500 m

Flo Jonsson har ett årsbästa på 4.30 vilket räcker till final men hon har högre kapacitet än så. Marlin Brown startar inte eftersom hon ännu inte hunnit ikapp träningsmässigt efter fotoperationen i juni.

K 5000 m

Fjolårets silvermedaljör Lilian Magnusson får svårt att hota Hässelbys Isabellah Andersson men Lilian kan rå på resten av startfältet.

K 10 000 m

Samma som på halva distansen.

K 400 häck

Nuulu Ndiwabene kan ta sig till final i en gren där det förmodligen blir tre försöksheat. Det var inte länge sedan det var final direkt.

K 3000 m hinder

Lena Örn testade 1500 hinder i Huddinge i tisdags. Hon har ett lätt och harmoniskt steg och en naturlig fallenhet för hinder.

K Höjd

Jenny Isgren hoppar alltid bra i mästerskap och hon har helt klart medaljchans. För Anna Alexson fungerade det bra inomhus men en fotskada har stört hela sommaren och gör att hon inte kommer till start i Västerås. Förhoppningsvis kan hon tävla på JSM helgen efter.

K Stav

Klara Persson hoppar inte på grund av det knäproblem hon haft hela sommaren.

K Tresteg

Anna Alexson kommer inte till start. Se höjd.

K Slägga

Karin Engström är en av sex-sju stycken som slåss om medaljerna. Sverige-ettan Cecilia Nilsson har inte tävlat på över en månad och det är oklart om hon kommer till start.

All övriga info om SM i Västerås finns på arrangerande Västerås FK:s hemsida.

Praktisk SM-info för Spårvägens aktiva.