Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Arrangörsgänget med Spårvägare och det internationella teamet samlade på start-mål-platsen vid Sjöhistoriska muséet efter loppet. Foto: Novo Nordisk

I välgörenhetens tecken

Den 22 september var Spårvägen operativ arrangör av 5 km-loppet 5K@EASD som arrangerades med start och mål vid Sjöhistoriska muséet. Loppet var en del av en stor Diabetes-konferens i Stockholm vars syfte är ökad förståelsen om fysisk aktivitet för att förebygga diabetes. 

(Klicka för större bild.) Spårvägen hade det operativa ansvaret tillsammans med TRACS som är ett amerikanskt familjeföretag. Det var ca 500 deltagare, svenska såväl som flera utländska, som kunde välja mellan att springa, jogga eller gå ett varv runt Djurgårdsbrunnsviken.
Tävlingen var ett motionslopp för de som ville springa eller gå för att slå ett slag för fysisk aktivitet som är en av de bästa medicinerna för att förebygga och förbättra hälsan hos de individer som i dag har diabetes. Det är ett stort samhällsproblem eftersom cirka 400 000 människor lider av sjukdomen i Sverige. Novo Nordisk var sponsor för evenemanget.

Allt flöt bra
Samarbetet blev mycket lyckat där banan var identisk med andra varvet på vårt eget Milspåret som vi arrangerar i slutet på maj varje år. Vi tackar alla er som var med i tävlingsledningen och som funktionärer! Våra samarbetspartners var mycket nöjda. Vi fick ett högt betyg som arrangör och förstärker vårt redan starka varumärke som arrangör!
TRACS har sitt huvudkontor i Boston och startade 1983 och anordnar årligen ett tiotal löpartävlingar runt om i världen. De har även varit med som ansvariga för den välkända friidrottstävlingen Millrose Games i New York. VD för bolaget är Fred Treseler (gul väst på bilden) som själv är före detta löpare och som även arbetat som coach. Fred startade denna verksamhet eftersom det var det enda sättet att försörja sig på med anknytning till sin idrott.
5K@EASD:s webbplats
Bilder från loppet
TRACS webbplats