Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget i K22 från Borås 2010. Fr v Petra Hedenqvist, Lena Örn och Elina Johansson. Lena och Elina är med även i år och siktar på nya medaljer. Foto: Jonas Hedman

Hur många medaljer blir det på terräng-SM i Uppsala?

Till helgen är det dags för terräng-SM som går runt Upsala Slott. Spårvägen ställer upp med 19 aktiva som gör totalt 24 starter.

– I fjol i Borås tog Spårvägen sju medaljer och även om årets trupp inte är lika vass på papperet så ska det kunna bli ett antal medaljer även denna gång, säger coach Kent Claesson.
På manliga 4 km är regerande mästaren Olle Wallerängs start osäker eftersom han hade feberkänning i onsdags. Spårvägen vann ju lagtävlingen både 2009 och 2010 med Olle, Fredrik Uhrbom och Henrik Skoog i laget båda gångerna men ingen av dem verkar komma till start i år. Henrik har avslutat sin elitsatsning och Fredrik nöjer sig med långa banan. Men lag blir det eftersom fem spårvägare är anmälda.

Lilian gör comeback
På damsidan var det ingen lagtävling alls på 4 km 2010 (för få anmälda lag). Men det blir det i år och Spåret ställer om alla håller sig friska och hela upp med två. Sju tjejer kommer starta och bland dem märks fjolårssexan Lena Örn, Malin Liljestedt (ISM-trea på 3000 m i vintras) och U23EM-deltagaren Sara Sjökvist.
Dessutom gör Lilian Magnusson tävlingscomeback efter några år störda av skador. Lilian bor ju i Uppsala och planerar att dubbla på hemmaplan! Fem tjejer planerar att dubbla i seniorloppen. Förutom Lilian även Lena Örn, Cecilia Norrbom och Helena Malmqvist som är triatlet och nu även kommer att tävla i löpning för Spåret.
I K22 har Elina Johansson en bra medaljchans och det gäller även Alexander Holmblad i P17. Alex vann ju 1500 m på IUSM i vintras. I F16 har Emma Fogelkvist ett silver att försvara från förra året och kanske kan även Medhane Temesgen nå en medalj i P19 om han får till ett bra lopp.
Tävlingarna startar kl 13.00 på lördag och avslutas med manliga 12 km kl 13.45 på söndag.
Allt om terräng-SM på arrangerande Upsala IF:s webbplats.
Så gick det på terräng-SM i Borås 2010.

Spårvägens uppställning i Uppsala

M 4 km
Marcus Gustafsson
Karim Mohammadi
Johan Svensson
Henrik Jakobsson
Daniel Norberg

M 12 km
Fredrik Uhrbom
Oskar Landin

K 4 km
Lilian Magnusson
Sara Sjökvist
Lena Örn
Cecilia Norrbom
Malin Liljestedt
Linnéa Smeds
Helena Malmqvist

K 8 km
Lilian Magnusson
Lena Örn
Cecilia Norrbom
Helene Malmqvist
Ann Björklund

K22 4 km
Elina Johansson
Sara Sjökvist

P19 4 km
Medhane Temesgen

P17 4 km
Alexander Holmblad

F16 4 km
Emma Fogelkvist