Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lasse Hagström inledde den årliga höstkonferensen på Elite Palace Hotel på S:t Eriksgatan 115. Foto: Jonas Hedman

Höstkonferensen: Bästa Spårvägen-året någonsin

Fredagen och lördagen den 8-9 november hade Spårvägen sin årliga konferens där målsättningar sattes och framtidsplanerna diskuterades. Styrelse, anställd personal och tränare från ungdoms- junior och seniorverksamheten var på plats.

Årets höstkonferens förlades till Elite Palace Hotel på St:Eriksgatan 115 där det inledddes med fika och en sedvanlig introduktion av stället signerad Lasse Hagström. Därefter drog Anders Johrén en sammanfattning av året som gått. Han konstaterade att detta är det bästa år Spårvägen gjort någonsin.
Vi har en världsmästare i diskus, Daniel Ståhl, som också slog svenskt rekord med 71.86. Kalle Begrlund 9:a på VM 1500m och han slog fem svenska rekord på 1500m (3ggr), 1500m inomhus och en engelsk mile (1609m). Robel Fsiha 17:e på terräng-VM och bäste europé, 1.01.18 på halvmarathon, en sekund från svenska rekordet. Robel var förste manlige spårvägare att vinna 30km på Lidingöloppet.

Femton SM-titlar
Vi tog 15 SM-guld utomhus och 18 medaljer vid Stora SM i Karlstad vilket är det bästa vi har gjort någonsin. Våra tjejer vinner Lag-SM finalen och Mästerskapsstandaret. Tjejerna och killarna på seniorsidan tar överlägset flest poäng i SM-pokalen. Nytt svenskt rekord i Castorama med över 36000 poäng. Vi har gjort framsteg även på juniorsidan med flertalet medaljer på SM tävlingar och på ungdomssidan börjar vi synas mer och mer vilket är glädjande.
Vi är landets i särklass bästa veteranklubb med tre individella europamästare i Lion Martinez (100m, 200m), Jennie Åkervall (400m) och Helen Hermundstad (200m). Listan kan göras ännu längre med meriter och vi kan konstatera att vi går framåt på alla fronter. 

Gruppdiskussioner
Fredagskvällen fortsatte sedan med gruppdiskussioner om våra framtidsvisioner för klubben. Dels kortsiktigt men även hur vi vill att klubben ska se ut om 10 år. Ämnena som diskuterades var ungdoms- och juniorverksamheten, arena-ekonomi-sponsring, ledarutveckling och rekrytering och elitverksamheten för aktiva – utveckling, rekrytering.
Många bra tankar och idéer kom upp och detta tar vi med oss i arbetet med att stärka klubben för framtiden. Målsättningen är att Spårvägen ska vara Sveriges ledande friidrottsklubb.

Stockholm Marathon är väldigt viktigt
Lördagen inleddes med en sammanfattning av året som gått för de som inte var med på fredagen. Sen fick vi information om arbetet i Marathon Gruppen. Spårvägen är helt beroende av hur det går med alla arrangemang som Marathon Gruppen arrangerar. Det är av stösta vikt att alla medlemmar ställer upp som funktionärer på t.ex Stockholm Marathon, Tjejmilen och Stockholm halvmarathon för att vi ska kunna bedriva den verksamhet vi gör i Spårvägen.
Vi uppdaterade vår antidopingsplan och fick en kortare föreläsning av Moa Hjelmer om barnkonventionslagen som börjar gälla 2020. Där kommer vi få en större föreläsning av Unicef inom kort.

Målsättningar sattes för 2020
Lördagen går till stora delar ut på att sätta målsättningarna inför kommande säsong. Ungdoms- och juniorverksamheten, elitveksamheten och arrangemang-övergripande mål var det som diskuterades i grupper. Dessa målsättningar kan man läsa om i Spårvägens årsberättelse.
Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi har gjort ett fantastiskt bra friidrottsår men att vi har utmaningar framför oss. Både när det gäller ekonomin och rekrytering av tränare och ledare ser vi en utmaning i. Men med hårt jobb kommer vi att lösa detta och fortsätta tillhöra Sveriges bästa fridrottsklubbar.