Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Höstens stora evenemang är inställda – svåra tider väntar

Spårvägen har tillsammans med Hässelby SK, genom vår gemensamma evenemangsorganisation Marathongruppen, idag onsdag varit tvungna att ställa in höstens stora evenemang som Tjejmilen, Asics Stockholm Marathon och Ramboll Stockholm Halvmarathon. Det smärtar något oerhört men med rådande Corona-pandemi fanns inget alternativ till att ställa in.

Det här slår naturligtvis hårt mot framför allt alla deltagare som hade sett fram emot upplevelser utöver det vanliga. Men det slår också hårt mot anställda, både i den gemensamma Marathongruppen och i Spårvägen och Hässelby, som nu blir fortsatt korttidspermitterade året ut. Och det slår hårt mot Spårvägen, och Hässelby och många andra idrottsföreningar som är involverade i våra evenemang, som under 2020 förlorar hela den ekonomiska bas som alla dessa evenemang normalt genererar till klubbarna.

Deltagare som redan är anmälda kommer att erbjudas kompensationspaket där bland annat virtuella lopp under hösten 2020, samt kraftiga rabatter på de flesta av Marathongruppens evenemang under 2021 och 2022 inkluderas. Däremot finns inga möjligheter att betala tillbaka redan inbetalda anmälningsavgifter. Skulle vi göra det skulle våra verksamheter, både Spårvägens, Hässelbys och Marathongruppens, gå under, det vill säga gå i konkurs, långt innan alla har fått tillbaka sina anmälningsavgifter. Därmed är det inte något alternativ.

Förhoppningsvis ska det kunna gå att genomföra senhöstens evenemang som Tjurruset, STHLM Loop, Höstrusket och STHLM Trail Run. Men det vet vi inte förrän vi kommer in i september.

Det har varit en tung vår ur alla aspekter. Och även om det i dessa tider förstås finns viktigare saker än idrott så är det tungt att konstatera: det blir Ingen Tjejmilen 2020. Inget Asics Stockholm Marathon. Inga stora upplevelser för tiotusentals människor. Det gör att dagens beslut är det tyngsta som Spårvägen har varit med om att fatta.