Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Hoka Spåret 5000m torsdag 18 maj

På torsdag den 18 maj är det dags för andra upplagan av Hoka Spåret 5000m på Stockholm Stadion.

Sju heat på 5000m
Det är hela sju heat med totalt 188 löpare anmälda till loppet. Både motions- och elitlöpare står på startlinjen. Vi vill göra loppet till en upplevelse för alla löpare där man får springa på anrika Stockholm Stadion och se hur snabbt man kan springa 5000m.

Starttider, startlistor, PM mm
Vi börjar med ett heat på 800m kl.16.00, sen fortsätter vi med första heatet på 5000m kl.16.15 och avslutar kvällen kl.19.25 med A-heatet. Du hittar all information om loppet med bl.a tidsprogram och startlistor på https://www.sparvagenfriidrott.se/sparet-5000/startlistor-tidsprogram-och-pm/

Många elitlöpare på plats
Vi har fått ihop ett mycket starkt manligt 5000m lopp där många av de bästa nordiska löparna finns med. Spårvägens Emil Danielsson får hård konkurrens av bl.a Simon Sundström, Lidingö och Suldan Hassan, Ullevi. Förra årets vinnare, Magnus Tuv Myhre, Norge är åter på plats. Från Norge kommer också Per Svela, Awet Kibrab och Dahir Rabi.

I kvinnliga loppet blir det spännande att se triathlonstjärnan Tilda Månsson, Fredrikshof mot Kristine Eikrem Engeset och Mari Ruud gå mot tider under 16 minuter.

Välkomna till Stadion på torsdag alla löpare och publik!