Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Historiskt JVM-guld för Emma Sralla

Natten till torsdagen tog Emma Sralla, 17, JVM-guld i diskus i Cali, Colombia, på 56.15. Guldet är Sveriges första i grenen i dessa sammanhang.

Emma tog ledningen med 54.94 i andra omgången och så kom guldkastet 56.15 i fjärde vilket innebar en segermarginal på drygt 1,5 meter. Därmed blev hon Sveriges första diskusvinnare i JVM, den andra i kast och tionde guldmedaljören totalt. Silvret tog Greklands Despona Areti Filippidou på 54.48.
Emma är född och uppvuxen i Texas, började med diskus 2018 och debuterade för Spårvägen i fjol då hon nådde JEM-final i mästerskapsdebuten. Tidigae i år har hon med 56.38 överträffat det svenska juniorrekordet vilket placerar henne tia på genom-tiderna-listan för seniorer.

Diskus en toppgren
JVM-medaljen är Spårvägens andra genom tiderna. Den första tog Niklas Arrhenius i samma gren med silver i Santiago 2000. På JEM har Spårvägen tre brons – på 200 m av Leif Jonsson 1989, på 400 m häck av Åsa Carlsson 1991 och på 400 m slätt av Moa Hjelmer 2009.
Diskus är verkligen en av Spårvägens bästa grenar vilket främst beror på Daniel Ståhl som har både OS- och VM-guld på meritlistan.

Katharina snuddade vid årsbästa
Andre spårvägare i Cali var Katharina Gråman i längd. Hon var med 6.07 i kvalet bara två centimeter från sitt årsbästa vilket innebar en sammanlagd 16:e-plats i kvalet – bara sex centimeter från en finalplats.

Resultatlistan