Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Rolle Bergmans sprintgäng värmer upp inför ett av många pass i Stellenbosch. Foto: Elisabeth Östberg

Härligt go på spårvägarna i Stellenbosch!

Ett gäng spårvägare är på träningsläger i Stellenbosch i Sydafrika, tre mil från Kapstaden, där det tränas för fullt. Johan Storåkers rapporterar från hårda pass i härlig värme.

Det är aktiva som är inriktade på sprint/häck som valt det sydafrikanska idrottsmeckat som bas för viktiga träningsdagar. De leds på plats av våra duktiga tränare Roland Bergman och Lech Niktitin. Träningen har för de allra flesta gått bra även om en del har slitna kroppar efter många hårda löppass.
Med i Rolles gäng är de nya spårvägarna Axel Bergrahm, Julian Gabert och Gustav Sommerholt. Dessa killar har verkligen kommit in bra i klubbgemenskapen och skämten är många när Julian och André “Jay” Drummond pratar med varandra. Det är bra för klubbkänslan att vi på detta sätt kan skapa god sammanhållning över gruppgränserna. På nyårsafton valde också de allra flesta av spårvägarna att äta en gemensam middag på lokala Fishmarket.
Anna och Mattias Sunneborn är på plats i Sydafrika får en längre träningsvistelse och de skapar som vanligt mycket energi runt omkring sig och är bra inspirationskallor för de yngre aktiva. Inför 2012 meddelar Mattias att han har huvudfokus på längd.

Härlig stämning i grupperna
När jag från läktarplats studerar träningarna är det med mycket positiv förväntan som jag ser fram emot friidrottsåret 2012. Damernas 4×100 m och herrarnas 4×400 m är två av flera grenar där Spårvägen på Stafett-SM kommer visa hög klass i höst.
Överhuvudtaget är det tydligt att vi kommer att blir en ännu starkare sprintklubb framöver. Nyförvärvet Axel Bergrahm kan bli farlig på 400 m och André “Jay” Drummond är mer seriös än tidigare i sina förberedelser inför säsongen. Och som vanligt är det en estetisk njutning att följa Moa Hjelmers löpsteg.
Det kan bli ett ljust år för Spårvägens sprinters efter bra träning i Stellenbosch!

Johan Storåkers

Ps Bland de spårvägare som är/varit i Sydafrika märks Anna Alexson, Gladys Bamane, Rolle Bergman, Axel Bergrahm, Martin Cameron, André Drummond, Julian Gabert, Moa Hjelmer, Erica Jarder, Oscar Johansson, Nuulu Ndiwabene, Lech Niktitin, Nil de Oliveira, Gustav Sommerholt, Marie Sönnerfors, Johan Storåkers, Anna Sunneborn, Mattias Sunneborn och Kristian Svensson.