Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Härliga kämpainsatser i Finnkampen

Första dagen av Finnkampen på Stockholms Stadion innehöll det mesta som en friidrottstävling kan bjuda på. Spårvägen tog en trippel i diskus, Moa Hjelmer vann 400 m och Fredrik Uhrbom stod för en fantastisk kämpainsats på 10 000 m.

I diskustävlingen skickade Leif Arrhenius iväg diskusen 65 meter och hade sedan ett övertrampskast på 64.5 i tävlingen. Till slut blev det en andraplats på 62.24, tre decimeter bakom Niklas Arrhenius som vann på 62.51. Eftersom Daniel Ståhl tog tredjeplatsen på 58.30 så tog trion en historisk trippel. För aldrig tidigare har väl tre spårvägare toppat en gren i en landskamp?


Ännu en seger för Moa

Moa Hjelmer lyckades trots känning i låret vinna 400 m ohotad. Med 53.59 vann hon med nästan sekunden före Elin Moraiti och Lisa Duffy och därmed blev det en svensk trippel och 16-6!
En bra insats gjorde och Elin Westerlund som rusade i mål på 13.82 i häckloppet, mindre än tiondelen från hennes färska klubbrekord. Det innebär en femteplats.

Uhris – vilken kämpe

Det var varmt i solen på lördagseftermiddagen och termometern visade hela 24 grader. I 10 000 m-loppet hängde Fredrik Uhrbom länge med klungan men släppte kring 6000 m. De sista kilometerna blev tunga och när han gav sig ut på sista varvet var han vimmelkantig och farten, värmen och vätskebristen.
Med 200 m strejkade kroppen och trots Uhris verkligen gjorde allt för att ta sig vidare så svek kroppen. Han gav verkligen allt för nationen och poäng till laget men det gick inte.
Det såg obehagligt ut men han blev snabbt omhändertagen av sjukvårdare och rullades ut på bår. Som tur var det inget allvarligt och han piggnade till ganska snabbt.
Efter första dagen leder de svenska herrarna med 20 poäng och damerna med fem.
Resultaten.