Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Dessa spårvägare såg till att det sattes över 50 personliga rekord i Linköping! Foto: Jonas Malm

Härlig Spårvägen-dag i Linköping!

Söndagen den 16 mars var ett stort ungdomsgäng från Spårvägen och tävlade på CampusCampen i Linköping. Det var andra året i rad vi var där och totalt var vi över femtio spårvägare varav 36 aktiva. Facit blev 17 topp-tre-placeringar och över 50 personliga rekord!

Resan ner gjordes i turistbuss som vi fyllde till i stort sett sista platsen och efter en presentation av ledarna körde vi igång lite underhållning på vägen ner som blev i form av en film.
Vi kom fram till hallen 9.15 och första start var utsatt till 10.00 så det blev snabbt in för att värma upp för våra äldsta tjejer som skulle hoppa längd samt de yngsta som skulle springa 60 m. Övriga aktiva tog sig förbi avprickningstavlorna för sina avprickningar för att sedan lägga sina saker i vår camp för dagen. Det blev en ordentlig hög med väskor, frukt och kläder då alla 55 hade anlänt till arenan.

Mycket uppmärksamhet
Dagen gick fort då vi hela tiden hade någon som tävlade någonstans i hallen och att vi hade en stor trupp på plats hördes då det i var och varannan gren nämndes att någon av våra aktiva var med. Det resulterade i jubel och applåder från övriga i truppen.
Några av våra duktiga ungdomstränare passade själva på att tävla lite mellan att de själva coachade sina egna. För de yngre var det kul att se att deras tränare tävlade. För 5-8 ungdomar var detta första gången de tävlade och de gjorde alla mycket fina insatser och hade kul.

Lyckad resa
Resan var förutom en kul tävling och också en jättebra chans för både aktiva och ledare att få träffa och lära känna fler från andra träningsgrupper. När dagen summeras kan man bara göra det på ett sätt. Det blev en härlig Spårvägen-dag i Linköping på CampusCampen, totalt 55 Spårvägare, 36 aktiva som satte drygt 50 (!) personliga rekord samt tog 17 medaljer.
Vi ledare är otroligt nöjda och stolta över våra duktiga ungdomar som gjorde kanonfina resultat samt hela dagen hejade och peppade varandra.
Resultatlistan