Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Träningsläger för medel- långdistansarna på hög höjd i Arizona. På denna bild fr v: Cecilia Norrbom, Alexander Söderberg, Lena Örn, Henrik Jakobsson, Lisa Forsberg och Alexander Holmblad. På bilden saknas Kent Claesson och John Foitzik (som tog bilden).

Hård träning på hög höjd i Arizona

Ett antal av Spårvägens medel- långdistansare är på träningsläger i Arizona i sydvästra USA och här rapporterar Kent Claesson från ett träningsläger på 2000 m höjd.

De aktiva har varit på plats i Flagstaff i snart tre veckor och på onsdag åker vi till Los Angeles och avslutar lägret med att tävla där.
Perfekta träningsmöjligheter för oss med arena, gym och fina löprundor runt omkring i Flagstaff. Vi är på ungefär 2000 meter över havet vilket gör det jobbigare att springa men förhoppningsvis har vi nytta av detta när vi kommer ner på havsnivå igen.

Snabba väderkast
Vädret är minst sagt växlande. Ena dagen 20 grader och sol, nästa snö och nollgradigt. Träningen har rullat på bra och det ser bra ut för de aktiva. John Foitzik har lite problem med ett knä och har vilat några dagar. Lisa Forsberg testade formen på ett lokalt 5 km-gatlopp i Flagstaff som hon vann på 19:23. Lite annat än träning har också hunnits med, bland annat en tur till Grand Canyon som var mäktigt att se!

Banpass i Sedona
I Sedona, cirka fem mil utanför Flagstaff som ligger på ca 1300 meter över havet, körde vi ett banpass. Vi körde ett tuffare banpass där eftersom det är på lägre höjd vilket gör att vi kan köra hårdare än i Flagstaff. Vi har även tränat några pass med Alexander Söderberg som studerar i Flagstaff. Alexander tävlar på 10.000 m i Stanford i slutet av april. Även vår klubbrekordhållare i diskus, Julia Wiberg, studerar i Flagstaff.