Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Grenpresentationer Raka Spåret

På söndag är det dags för Spårvägens egen inomhustävling Raka Spåret. Det ser ut att bli en riktigt bra tävling för även efter att anmälningstiden gått så har flera landslagsaktiva hört av sig och vill vara med. Senast i raden är trestegshopparen Anton Andersson. Vi kommer de närmaste dagarna att presentera några av de hetaste grenarna på Raka Spåret och börjar med kvinnor höjd och män 400 m.

K Höjd: Åtta svenskor som gjort 1,80 eller bättre
Den kvinnliga höjdtävlingen ser toppbreddmässigt ut att bli den bästa på nationell på länge. Åtta av svenskorna har klarat 1,80 eller bättre och bland dessa märks framför allt landslagstjejerna Erika Wiklund, 21, och Ebba Jungmark, 22. Erika hoppade så sent som i torsdags 1,87 och var ytterst nära på 1,90 som inneburit en EM-biljett till Turin i mars. Erika tävlar för Trångsviken i Jämtland men bor numera i Stockholm och tränar en hel del i Sätrahallen. Hennes främsta merit är guldet i junior-EM för 1,5 år sedan och hennes personliga rekord 1,91 utomhus och 1,87 inomhus.
Ett ännu bättre pers har Ebba Jungmark som kommer från Kungsbacka. Hon har som bäst hoppat 1,92 (1,89 inne) och har en femteplats på junior-VM som främsta merit. 2007 representerade hon Sverige i VM i Osaka.
Spårvägen har två representanter – mångfaldiga SM-medaljören och finnkampsdeltagaren Jenny Isgren och Anna Alexson. Jennys personliga rekord, 1,87, är satt just i Sätrahallen och Anna har hoppat 1,80 i sina två senaste tävlingar i vinter.
Den enda som egentligen saknas är Sverige-ettan Emma Green som står över innesäsongen i år på grund av operation i höstas.
Bland övriga i startlistan märks Angelica Johansson (1,84), Frida Brolin (1,83) och norskan Stine Kufaas som har ett färskt personligt rekord på 1,87.

M 400 m: Idel landslagsmän
I A-finalen finns de senaste två årens svenske mästare på distansen utomhus, Spårvägens Thomas Nikitin, som gjort 47,45 som bäst inomhus. Han möter svenske mästaren Nil de Oliveira och Niklas Larsson, som representerade Sverige i lagmatchen i Glasgow den gångna helgen. Fjärde man i A-finalen är Andreas Mokdasi som toppar den svenska årsstatistiken i vinter med 48,14.
Mokdasi vann för tre år sedan SM-titeln inomhus i Sätra efter ett oförglömligt lopp där de tre första kom i mål inom 14 hundradelar. Han besegrade då Mattias Claesson och satte sitt gällande inomhuspers, 47,57. Men det är mot Nikitin som Mokdasi haft flest dueller och A-finalen i Sätrahallen på söndag kommer att vara laddad med prestige mellan dessa fyra stockholmskillar!
Tävlingsrekordet på Raka Spåret är 47,92 och förutsättningarna för att det ska slås är goda!
All info om tävlingen hittar du på www.rakasparet.se.