Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Den traditionella haren dyker alltid upp från ingenstans minuterna före start. Vem som döljer sig i dräkten är alltid en hemlighet. Här ses haren före Andreas Åhwall, Fredrik Uhrbom, Oskar Danielson, vinnaren Anton Danielson och Niklas Österberg. Foto: Jonas Hedman

Gott om spårvägare i SVM-mästerskapen

Lördagen den 3 oktober genomfördes den tredje upplagan av Sportviminns-mästerskapen. Platsen var Norrköping och detta Sveriges största 3000 m-tävling samlade 54 startande av vilka fem var spårvägare. Vann gjorde Norrköpings Anton Danielson på 8:36.52, sekunden före Fredrik Uhrbom.

Det sex grader svalt och regn när de två heaten sköts iväg på Borgsmo IP. I A-heatet ryckte Fredrik Uhrbom efter första kilometern (2:56) och skakade av sig alla utom Anton. Denne spurtade sedan ifrån på sista varvet.
Där bakom blev Philip Aagard, som avslutat sin elitsatsning, trea på 8:40.55 vilket faktiskt är personligt rekord.
– Jag tränar varannan dag och då blir det mestadels kvalité. Ambitionen är att hjälpa till som hare i tävlingarna i vinter och nästa sommar, säger Philip som pluggar till läkare.
Bakom topptrion följde en rad kända löparnamn. Av spårvägarna blev Daniel Norberg elva på 9:22.19, Andreas Carlborg trettonde på 9:28.40 och Anders Szalkai femtonde på 9:32.15.
I B-heatet noterar man att tioårige August Molén blev tolva på fina 10:29.41.

Tre timmar prisutdelning
Efter loppet följde en tre timmar lång prisceremoni från ett dignande prisbord där alla (!) fick pris. Det handlade om allt från Susanna Kallurs spikskor i Peking-OS till löparkläder och en signerad tröja av Zlatan.
I samband med prisutdelningen genomfördes också SVMM-Galan och där fick Andreas Carlborg pris som årets SuperVet och dessutom en inteckning i Max Perssons vandringspris. Sistnämnda pris var för de 2:27 Andreas hade i Berlin Marathon nyligen och för VSM-segern i terräng i våras.
Efter den mycket underhållande prisutdelningen var det gemensam middag.
SVM-mästerskapen är en tävling för nuvarande och före detta löpare och till årets tävling kom löpare från stora delar av Sverige. Bland deltagarna fanns till exempel Torbjörn Johansson, MAI (1:46.25 på 800 m 1994), Magnus Bergman,  Enhörna IF (1:37 i Lidingöloppet på 90-talet) och Johan Swärdh (8:39 på 3000 m hinder 1997).
Allt om SVMM.