Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Gott om personliga rekord på Värendsvallen!

Den 30–31 augusti genomfördes finalen i lagtävlingen Nordeakampen för 13–15-åringar i Växjö. Spårvägen hade ett pojklag med och här skriver lagledaren Jeanette Sténson Hallgren om den händelserika helgen.

Även om vi inte vann lagtävlingen så vann vi nog tävlingen över hur många personliga rekord som slogs i klubben!! Här kommer ett axplock av alla personliga rekordförbättringar:
Björn Bamane: 15.17 på 100 m häck och 1.61 i höjd (pers med hela 17 cm). Jonas Arbinge: 29.55 i spjut, 1.53 i höjd (med saxstil!) och 17.88 på 100 m häck häck där han började med fyra steg mellan häckarna och avslutande med tre!
Calle Sténson: 43.75 i spjut (slog flera som ligger före i sverigestatistiken), 15.33 på 100 m häck där han säkert gått under femton blankt om han inte slagit i åttonde häcken). Calle samlade med sina 3726 poäng ihop mest poäng till laget.

9.72 av en långdistansare
Långdistansaren Alexander Jonsson stötte 9,72 i kula vilket är bra av en långdistansare.
Linus Larsen hoppade 1.41 i höjd och testade flera nya grenar.
Alexander Holmblad var som vanligt mångsidig och satte personliga rekord i de flesta grenarna. Han har en skön inställning där inget är omöjligt!
Niklas Könberg var åter nära personligt rekord på 800 m med sina 2:11.80. Med det tog han den högsta individuella grenpoängen i laget (823 p).
Sist men inte minst vår yngste deltagare William Hallberg (född 1995) som kom in i laget i sista sekund. Han har nyligen börjat med friidrott och tävlade nu för första gången. William hoppade riktigt bra i höjd där han klarade 1.41!
Till slut blev det en 15:e-plats på 11.638 poäng bland de 19 klubbar som kom till start i pojkklassen. Huddinge AIS vann överlägset på 15.087. Många i Spårvägen-laget fick testa på grenar de aldrig tävlat i eller knappt prövat tidigare, men aldrig en sur min eller något gnäll … Det kallas laganda

Bra markservice
Markservicen, eller mer specifikt matservicen, skötte Monica Dalén galant. Frida Lundin och undertecknad stod för coachandet av grabbarna…
Det var härligt att bo tillsammans med Västerås-gänget. Vi fick många nya vänner och gläds med deras seger på tjejsidan! Ett av syftena med Nordeakampen är ju att umgås över gruppgränser, klubbgränser och distrikt!
Avslutningsvis vill jag tacka alla härliga spårvägare för en trevlig och rolig helg i Växjö!
Närmast väntar nu Stockholm Cup där vi har 15-årslag anmält. Dit behövs inte bra aktiva utan också hejarklacksledare och funktionärer!
Alla resultaten från Nordeakampens final.