Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Gladys – bättre än någonsin

Gladys Bamane har startat säsongen mycket starkt. Hennes 12.27 på 100 och 24.87/24.72w på 200 är inte bara personbästa utan det tar henne in på en tolfteplats genom tiderna på 100 och åttonde på 200 i Spårvägens rullor. Efter ett halvt liv i friidrotten är Gladys bättre än någonsin!

Varför går det så bra just nu?
– Bra tränare i Teresa Nikitin och bra träningsgrupp. Jag började som tioåring men har aldrig varit skadad så jag har verkligen fått kontinuitet i träningen.

Du har friidrottat i halva ditt liv. Många av dina jämnåriga som Mariama Sambou och Mimmi Rönn har slutat men du fortsätter?
– Det är roligt att träna och det är där jag har de flesta av mina kompisar. Det är kul att komma till träningen utan att vara direkt pigg på att träna.

Vilken är årets viktigaste tävling för dig?
– Stora SM för att där har det aldrig gått bra. Men det är ganska jämnt med lag-SM-finalen

Vet du om att du gjorde din första lag-SM-final redan 2004 i Göteborg?
– Oj, då, det var på den tiden när måste vara med i Svenska Cupen för att gå till final. Det var en nyttig erfarenhet att möta Kallur och Klüft redan då.

Och vad springer du på torsdag i Sollentuna?
– Det blir 100 m där jag hoppas på nytt pers.

Du tränar inte bara själv – du tränar ungdomar också?
– Jag kör själv sex pass i veckan under grundträningen och jag tränar ungdomar tre gånger i veckan. Det låter mycket men man vänjer sig. Och det är absolut ingen uppoffring utan helt enkelt jättekul.