Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Det var som synes högt i tak på Spårvägens höstkonferens. Foto: Jonas Hedman

Givande diskussioner på Van der Notska Palatset

Ledare, tränare och styrelsefolk i Spårvägen – totalt 30 personer – samlades på fredagseftermiddagen och kvällen för den årliga höstkonferensen som ägde rum på Van der Notska Palatset på Södermalm.

Van der Notska Palatset byggdes 1674 och var i början privatbostad till förmögna familjer. Senare blev byggnaden platsen för Carl Michael Bellmans första rus och idag är det lunchställe och konferensanläggning. Spårvägen brukade de utmärkta lokalerna för det sistnämnda och trettio spårvägare var på plats för att utvärdera året som gått, följa upp målsättningarna och sätta nya inför 2012 – kortsiktiga såväl som långsiktiga.
Vid den inledande personliga presentationen var det många som berättade om sitt bästa Spårvägen-minne från det gångna året och det stod klart att 2011 är Spårvägens bästa år genom tiderna friidrottsmässigt. Det mest konkreta som många nämnde var Moa Hjelmers svenska rekord på 400 m vid SM i Gävle.
Medel-långdistanstränaren Anders “Bamse” Fredrikssons minne av Moas rekordlopp resulterade i många skratt:
– Jag satt på ett café på söder där de hade TV och visade SM-finalen. Det var mycket folk där men det var bara jag som tittade på TV. Jag var väldigt koncentrerad under loppet och när Moa passerade mållinjen och jag fick se tiden så ställde jag mig upp så häftigt att en kaffekopp gick i golvet och sprack. Personalen sa åt mig att “lugna ner mig” och det har aldrig hänt förut, säger Bamse och ler.

Alla mål uppfyllda – nästan!
Inför 2011 satte fem elitmål upp och otroligt nog så infriades alla (nästan)!
1) Tre spårvägare på VM i Daegu. Så gick det: Moa Hjelmer (200 och 400 m) samt Niklas och Leif Arrhenius i diskus.
2) Tio spårvägare i Finnkampen. Så blev det: Det till slut nia men de gjorde 18 starter och stod för 65 poäng.
3) Bästa klubb på Stora SM i Gävle för män och bland de tre bästa på damsidan (räknat på poäng för de sex bästa i varje gren). Så blev det: Etta på herrsidan och 3.a på damsidan. Bästa klubb totalt.
4) Två medaljer på Lag-SM varav minst 1 guld. Så blev det: Guld för herrarna och silver för damerna.
5) Topp-3 på Standaret för både män och kvinnor. Så blev det: Herrarna vann och damerna var trea.
En rad andra mål med verksamheten diskuterades också och sammantaget var det en mycket lyckad kväll som avslutades med middag och eftersnack.