Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Joakim Andersson är en av tre spårvägare som gör mästerskapsdebut i polska Torun. Foto: Deca Text&Bild

Fyra spårvägare i inne-EM – Jocke, John, Sara och Odain

På fredagen togs den svenska IEM-truppen till polska Torun 4-7 mars ut och den innehåller fyra spårvägare varav tre är mästerskapsdebutanter.

Joakim Andersson har underskridit IEM-kvalgränsen på 800 m, 1:49.00, två gånger denna vinter och i Polen har han en utmärkt möjlighet att förbättra fjolårsperset inomhus som lyder på 1:48.03 från i fjol.
John Foitzik underskred med 7:57.93 IEM-kvalgränsen på 3000 m i Sollentuna 13 februari. Men när det var dags för ISM i Malmö den gångna helgen så gick det sämre. Han föll efter 430 meter i 3000 m-finalen och bröt. Men på fredagen blev han uttagen till sitt första mästerskap.
– Det var stort när Karin Torneklint ringde i tisdags. Att bli uttagen till ett internationellt mästerskap har varit en dröm sedan jag började satsa på löpning hemma i Ludvika för elva år sedan. Det var verkligen ett glädjerus, säger John Foitzik.
Läs intervjun med John på friidrottaren.com

Sara har nått en ny nivå
Övriga spårvägare i den 26 aktiva stora svenska IEM-truppen är Sara Lennman, kula, och Odain Rose, 60 m. Sara har nått en ny nivå denna vinter och förbättrat sitt klubbrekord med över metern till 17.38. Hon har varit över gamla perset i fyra av åtta tävlingar och noterat sex av karriärens sju bästa resultat.
Odain Rose vann inne-SM i Malmö i lördags på nya klubbrekordet 6.73 och gör i Torun sitt åttonde raka inomhusmästerskap. Bästa placeringen är fjärdeplatsen från inne-EM i Belgrad från 2017.
Hela den svenska IEM-truppen