Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldkvartetten på 1500 m i regnet på Sollentunavallen. Fr v Karim Mohammadi, Olle Walleräng, Kalle Berglund och Wille Levay. Foto: Jonas Hedman

Försvarad titel på 4×1500!

Det blev stafett-SM-guld på 4x1500 m för Spårvägen för andra året i följd då Wille Levay sprang i mål med pinnen som första man i regn och rusk på Sollentunavallen på söndagseftermiddagen. Detta efter att riktigt starkt lopp.

Efter seger i Kil 2014 med kvartetten Wille Levay, John Woitzik, Kalle Berglund och Johan Walldén var det i år ett till häften nytt lag med bara juniorerna Wille och Kalle kvar. Nu inledde Karim Mohammadi och gav Olle Walleräng ett bra utgångsläge genom att växla bara 0.7 sekunder bakom Huddinges Thobias Ekhamre. Olle var snabbt ikapp och förbi Huddinge John Kingstedt som dock vägrade att ge sig och i växlingen var de i princip helt lika med en Olle en tiondel före.

Härligt lopp av Kalle …
På tredje sträckan var Kalle Berglund ganska snabbt ikapp 3:43-löparen Staffan Ek som i vintras var med på inne-EM.
Kalle är en stark hänglöpare men skulle han verkligen orka att följa i sin första bantävling sedan augusti?
Staffan körde hårt och fick en lucka på en sekund men sedan vände trenden och på sista varvet var Kalle klart starkast och växlade 2.5 sekunder före.

… och ännu bättre av Wille!
Wille Levay hade ett tufft utgångsläge mot 3:43-löparen Johan Hydén men gjorde allt rätt. Med en tuff 60.3/2:00.5-öppning bjöd han aldrig in Johan som heller aldrig fick kontakt och via 3:50.1 – dagens bästa sträcktid – såg Wille till att Spårvägen försvarade guldet från 2014! Segermarginalen var drygt sex sekunder och sluttiden 15:47.38.
Resultaten