Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Flo ständig medlem rekordsnabbt!

Frågan är om någon blivit ständig medlem i Spårvägen lika snabbt som medeldistanstjejen Flo Jonsson? Fredag den 28 februari blev hon tävlingsklar och på söndag erövrade hon inne-SM-guldet på 1500 m på 4:22 efter ett mycket rappt sista varv.

Nu krävs bara att hon är medlem i två år för att utses till ständig medlem.

När förstod du att du skulle vinna?

? Jag var faktiskt rätt säker redan efter 600 för jag bara tassade med i rygg på Ulrika Johansson. Märkte också rätt snart att hon hade det jobbigt samtidigt som jag kände att Hanna Karlsson inte var något hot. När sedan danskan drog ifrån Ulrika kände jag att jag skulle spurta ner henne.

Var det första SM-guldet?

? Andra faktiskt. Jag vann 3000 för två år sedan före Heléne Willix och Mia Larsson. Det här värderar jag högre eftersom det är min sträcka och det är alltid skönt att slå ärkerivalerna Ulrika och Hanna.

Vad har du för mål för ute-säsongen?

? Ta medalj på 1500 på SM, springa Finnkampen och persa rejält.

Hur trivs du stan?

? Jag trivs väldigt bra och känner verkligen att jag blir väl omhändertagen i Spårvägen och det gör det ännu bättre.

Till sist, hur mycket tränar du?

? De närmast två månaderna kommer jag att ligga på mellan nio och tretton mil i veckan. Jag kör sju-åtta distanspass, två-tre kvalitet, ett cirkelträningspass och spänstträning. Flo Jonsson har rötterna i Eskilstuna, Ärla IF närmare bestämt. Idrottshögskolan var det grundläggande skälet till att hon hamnade i Stockholm. Hon pluggar till hälsopedagog och det tar tre år till. Jan Ahlström