Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Bland de nya i Spårvägen märks, fr v, Carl Armfelt, Oscar Johansson, tränaren Roland Bergman och Marie Sönnerfors. Foto: Åke Ruus

Fjorton nya spårvägare

Idag träder höstens föreningsövergångar i kraft och denna gång kan vi hälsa fjorton nya aktiva välkomna till Spårvägen. Den namnkunnigaste av dem är 400 m-löparen Nil de Oliveira som har flera landslagsuppdrag och SM-guld på meritlistan.

Nil de Oliveira, 24, har personliga rekord på sprint på 10.55, 21.05 och 46.76. Helt klart blir Nil en stor tillgång i Spårvägen och för 4×400-laget finns nu en klar guldchans på stafett-SM i vår! Nil, som har Roland “Rolle” Bergman som tränare, bor just nu i Borås men har planer på att flytta till Stockholm till sommaren.
“Rolle” är före detta spårvägare och tränar sedan i våras också Moa Hjelmer. Han tränar också bland annat sprinterna Carl Armfelt, 26, Oscar Johansson, 18, och Marie Sönnerfors, 17, som också kommit över till Spåret från Tureberg..

Tre nya långdistansare
Övriga är långdistansaren Sara Sjökvist, 21, från Täby IS, som var med utom tävlan på terräng-NM i oktober och siktar på 22-årsklassen i terräng-EM i december. Långdistans satsar även Jennifer Asp, 18, på. Hon kommer från från Norrköping. Vi får också ett tillskott på 3000 m hinder i form av 22-årige Henrik Jacobsson, 22, från Rånäs.
Till Spåret kommer också sprintern Martin Cameron, 24, från Falu IK (sambo med Nuulu Ndiwabene), Tim Rådberg, 18, från Sundbybergs IK, och Frida Wallén, 18, från Hanvikens SK. Även en kvartett MAI-ungdomar har gått över och samtliga är stavhoppare där de flesta har USM-medaljer: Alissa Söderberg, 16, Sophie Jensen, 18, Emma Nilsson, 15, och Trolle Olson, 16.
Samtliga föreningsövergånger per den 15 november.