Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Förra helgen debuterade Joakim Andersson i Spårvägen-linnet med att vinna 800 m i Göteborg. Nu är han uttagen till Nordenkampen. Välkommen till Spårvägen, Joakim! Foto: Deca Text&Bild

Fem spårvägare tävlar i Nordenkampen

På söndag kl 11.00 svensk tid är det dags för Nordenkampen i Helsingfors och fem spårvägare är uttagna att representera Sverige.

Medeldistansaren Joakim Andersson blev medlem i Spårvägen den 27 januari och debuterade i Spårvägen-linnet med att i Göteborg för en vecka sedan göra 1:51.28 på 800 m. Det är en av de bästa Spårvägen-tiderna som noterats på distansen inomhus. På söndag springer han 800 m i blågult i Helsingfors.
Tillbaka i landslagslinnet är Jesper Arbinge i kula efter att i Finnkampen i somras slutat tvåa på personliga rekordet 18.66. På 400 m gör Moa Hjelmer en intressant start efter att förra helgen satt svenskt årsbästa med 54.60.

Lisa är tillbaka
Förra helgen gjorde Lisa Havell sin första tävling på ett halvår då hon i Sollentuna noterade 9:21.67. På söndag springer hon distansen i Nordenkampen. Hon har fina minnen från den tävlingen eftersom det var i norska Bærum i fjol som hon gjorde sitt hittills snabbaste lopp 1500 m då hon vann på 4:15.69.
Med i Nordenkampen är även Ásdís Hjálmsdótter Annerud som stöter kula för det dansk-isländska laget. Ásdís årsdebuterade med 15.53 på Island förra helgen.

Spårvägarna i Nordenkampen
Joakim Andersson, 800 m
Jesper Arbinge, kula
Moa Hjelmer, 400 m
Lisa Havell, 3000 m
Ásdís Hjálmsdóttir Annerud, kula (representerar det dansk-isländska laget)
Mer om Nordenkampen på friidrott.se