Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Albin Carlerud var i höstas tolva i USM i terräng och har har gjort just över tio minuter på 3000 m bana. Foto: Olof Carlerud

Familjen Carlerud hjälper Spårvägen

Corona-viruset skapar stora ekonomiska problem för många och det gäller även Spårvägen. Därför är vi tacksamma för att så många bidrar ekonomiskt. Bland dem finns familjen Carlerud där sonen Albin, 17, tävar i medel långdistans för Spåret.

Så här berättar Albins pappa Olof Carlerud om varför familjen stöder Spårvägen.

Hur kom ni i kontakt med Spårvägens Friidrottsklubb?
– Det var egentligen genom att Albin under en period hade John Foitzik som tränare i sin dåvarande klubb. Det öppnade ögonen för Spårvägens Friidrottsklubb. Senare började Albin på Stockholms Idrottsgymnasium och fick Mohammad Reza som tränare.
– När Albin sedan började träna i Spårvägen så kände vi omedelbart vilket engagemang som fanns, bland såväl ledare som aktiva. Som relativt nya inom friidrotten blev vi mottagna med öppna armar, säger Olof.

Hur ser er relation till Spårvägen ut idag?
– Ja, Albin tränar ju som sagt med klubben och umgås med flera av kompisarna i de olika träningsgrupperna. Som friidrottsföräldrar så märker vi, Anna och Olof, på olika sätt hur bra klubben tar hand om sina aktiva. Det har inte minst märkts under de perioder som Albin behövt ägna sig åt rehabträning. Där har Spårvägen verkligen ställt upp för Albin på ett imponerande sätt.
– Sedan måste vi verkligen få nämna hur bra vi tycker att det är med upplägget att man hjälper till på de olika arrangemang som Spårvägen står bakom. Det är ett fantastiskt sätt att få träffa ledare och aktiva i föreningen och samtidigt kunna bidra. Väldigt tråkigt att detta ligger på is just nu i och med den rådande situationen.

Varför var det viktigt för er att vara med och “Rädda Spårvägen”?
– I och med att Spårvägen, inte minst genom sina engagerade ledare, ställer upp för de aktiva i vått och torrt så känner vi att nu i kristider är det läge att vi som står nära föreningen faktiskt ställer upp och bidrar. Denna gång handlar det om att bidra ekonomiskt och det kändes helt självklart att vi skulle göra det. Om många bidrar med lite så kommer det att kunna göra skillnad!