Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

EM-kval och klubbrekord för Johan

Vid förtävlingarna i Oslo Diamond League på torsdagskvällen sänkte Johan Svensson sitt personliga rekord med nästan en hel sekund när han spurtade i mål som trea på 1:47.31 – halvsekunden under EM-kvalgränsen.

Efter den fina innesäsongen med bland annat ISM-guld tog Johan i maj vid där han slutade i vintras och har radat upp bra tider på 800 m. Kvällens lopp imponerar och Johan har nu en god möjlighet att få springa distansen på EM i Helsingfors i slutet på juni.
Endast tre svenskar får vara med men Johan blev faktiskt den förste att underskrida gränsen denna sommar. Fjolårets resultat gäller dock också och då var det fyra svenskar förutom Johan som sprang snabbare än 1:47.8 av vilka tre är aktuella för EM.

39 år gammalt klubbrekord slaget
Johans tid placerar honom bland de femton bästa svenskarna genom tiderna på distansen och han passerade bland annat Sverker Svenssons legendariska 1:47.32 satt på Stockholms Stadion 1973. Därmed raderade Johan alltså ut ett 39 år gammalt klubbrekord med en hundradel!

Heatseger för Nil
Nil de Oliveira tävlade också på Bislett och vann 200 m-loppet i förtävlingarna överlägset på 21.10 i motvind. Nil är redan uttagen till EM.
Resultat M 800 m
Resultat M 200 m