Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Elin Westerlund i samband med ISM i Växjö i vintras. Foto: Deca Text&Bild

Elin rycker in i sjukvården under Covid-19-pandemin

Vår klubbrekordhållare på korta häcken, Elin Westerlund, är utbildad undersköterska och har under Corona-krisen ryckt in sjukvården och jobbar nu på Nya Karolinska i Solna.

– Jag bestämde mig för att ställa upp redan när de gick ut med en förfrågan till oss som går olika vårdutbildningar. Då tänkte jag ganska fort att jag också ska söka och jag fick svar för en vecka sedan ungefär. Jag gjorde mitt första pass i måndags. Jag är på en vanlig avdelning som de gjort om till en covid-19-avdelning med plats för tolv patienter och just nu har vi tio stycken här , säger Elin till Kvällsposten.
Problem med artros i en tå har gjort att hon inte kunde tävla på 1,5 år men i vintras gjorde hon comeback på ISM i Växjö och var trots tävlingsovanan och en tuff influensa tidigare under vintern där hon tappade många kilo i vikt bara två hundradelar från final.
– Träningen har gått bra hela vintern och förhoppningsvis blir det tävlingar i sommar.