Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Ståhl slog till med personligt rekord med båda juniorredskapen i kula och diskus. Det lovar gott inför junior-EM i Tallinn i sommar. Foto: Deca Text&Bild

Dubbla pers av Daniel Ståhl

Den gångna helgen arrangerades något så ovanligt som en kastgala inomhus där även de långa kasten ingick (dock inte slägga!). Daniel Ståhl utnyttjade det till att sätta personligt rekord i både kula (18.51) och diskus (56.84). Detta med juniorredskapen.

Daniel vann båda tävlingarna och i kula var det pers med fem centimeter och i diskus med 3,5 meter. I sistnämnda gren var det alltså helt utan bärande vindar och prestationsmässigt motsvarar det ett par meter till i bra förhållanden utomhus.
I kula hade Daniel serien x, 17.18, 18.11, 18.27, 17.95 och så perset 18.51 i sista. Målet var att få till en 19-metersstöt men eftersom tävlingen gick redan halv tio på förmiddagen så var han inte riktigt i stöten.
I diskus hade serien följande utseende: 56.84, 53.00, x, x, x, x. Segermarginalen till tvåan Micael Ljungberg var nästan tre meter.
Resultatlistan.