Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Ståhl hade dubbla anledningar att fira i Västerås! Här tillsammans med Strömsunds duktiga släggkasterskor Linn Jonsson och Malin Johansson. Foto: Åke Ruus

Dubbelt upp för Ståhl i Skol-SM

Den gångna helgen genomfördes Skol-SM och platsen var Arosvallen i Västerås. Vår kastare Daniel Ståhl visade att formen är på topp genom att sätta personligt rekord i både kula och diskus i P19. Det innebar guld i båda grenarna!

Daniel inledde med att vinna kula på fredagen på 18.07 vilket innebar pers med tre centimeter. Han slog då bland annat sverigeettan Arwid Koskinen med en decimeter som varit hans överman nästan hela sommaren. Kulresultatet, som gjorde med 6 kg-redskapet, innebar också att Daniel ännu en gång förbättrade sitt klubbrekord i P19.
Diskusen gick på söndagen och där fick Daniel på 53.43 – pers med 1.43 – och var med det en decimeter före sverigeettan Micael Ljungberg som gjort 54.03 denna säsong.
Daniel är nu sverigetvåa i P19 i kula med sina 18.03 och sverige trea i diskus med 53.43. I diskus innehas klubbrekordet av Niklas Arrhenius med 63.71 vilket är det längsta någon svensk kastat med 1.75 kg-redskapet.
Resultaten från Skol-SM