Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Norberg har just lämnat över till Johan Svensson på sista sträckan men då var misstagen redan gjorda och Spåret i praktiken diskade. Foto: Tommy Berlin

Dramatik på 4×800 slutade i moll

Efter ett riktigt spännande final på 4x800 m för män sprang Johan Svensson i mål som trea bakom Hammarby och Hässelby. Men medaljglädjen blev kortvarig eftersom Spåret diskvalificerades för något så ovanligt som underväxling.

Spåret ställde upp med i tur och ordning Marcus Gustafsson, Philip Aagaard, Daniel Norberg och Johan Svensson. Marcus sprang offensivt på första och hängde sedan också med bra i klungspurten och lämnade över som trea på innerbanan. En bra växling gjorde att Philip kom ut som tvåa bakom Hammarbys Thobias Ekhamre och de fick snabbt flera meters lucka bakåt. Philip fick en bra resa i rygg utan armbågar och klockades för 1:50.9.
På tredje gick Hammarbys Rickard Pell 2-3 meter före förre klubbkamraten Daniel Norberg. Daniel var snabbt uppe i rygg och hade över 30 meter till trean Hässelby. Daniel fick släppa 10-15 meter in till växlingen men hade tiotalet meter bakåt till tredjelaget.

Johan tvåa ut på sista varvet
Johan Svensson körde hårt och höll andraplatsen en bit in på slutvarvet men fick släppa förbi Mattias Claesson och Rizak Dirshe. På upploppet kom Johan tillbaka, passerade Rizak och sprang i mål som trea. Längst fram hade HSK:s Mattias Claesson jagat ikapp Hammarbys Fredrik Karlsson och man trodde att HSK-guldet var klart. Men Claesson stumnade samtidigt som Freppa inte ville ge sig. De var helt lika sista 20 meterna och det var till slut Fredrik som var först över linjen. En enda hundradel skilde till Bajens fördel – 7:34.16 mot 7:34.17. Därmed upprepade de guldet från Karlstad förra året.

Fyra lag diskade
En kvart senare kom det fram att fyra (4) lag diskvalificerats för underväxling. Ett av dem var Spåret. Underväxling i första och i sista startade Johan accelerationen före växlingszonen vilket inte är tillåtet. Verkligen tråkigt att tappa ett brons.

Tjejerna fyra på 4×800
I damstafetten ställde Spåret upp med Marlin Brown, Rebecca Ringström, Lena Örn och Linnéa Smeds. Marlin och Rebecca gjorde sina första banlopp efter barnafödande och gjorde utifrån sina förutsättningar bra insatser.
Marlin hängde med bra på förstasträckan som gick riktigt långsamt med 75 sekunder på första varvet. Efter 70 på andra varvet växlade Marlin som trea av fyra startande lag på 2.25. Rebecca hade 2.23 på andra men mötte bl a Hässelbys Jessica Samuelsson som hade 2.09. Avståndet till de tre framförvarande blev ca 60 meter.
Lena Örn sololöpte på 2:19 och samma för Linnéa Smeds som med 2:18 hade bästa sträcktiden i Spårvägen-laget. Det blev till slut en fjärdeplats på 9:27.06. Hässelby vann på 9:04.33 och till bronset fattades det tolv sekunder för Spåret.