Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Delar av Spårvägens medel- och långdistansare samlade på Löpargymnasiet i Sollentuna 26 november. Foto: Kent Claesson

“Det gäller att skapa bra förutsättningar”

Vädergudarna var i lördags på sitt bästa humör och lät en mild höstsol lysa på 40 av Spårvägens medel- och långdistansare när de tränade, lunchade och planerade vid den traditionella upptaktsträffen som genomfördes i Sollentuna i lördags.

Platsen var som vanligt Löpargymnasiets lokaler och träningen genomfördes likaledes som vanligt i Edsbergsparken. Det handlade om tusenmetersintervaller och de mest ambitiösa körde åtta stycken.
Fredrik Uhrbom, som förbereder sig inför en mara den 11 december, sprang en halvmara på löpband i stället.
Av de nya fanns Nathalie Rohlén på plats. Karim Muhammadi, svensk mästare på 800 m 2010, var också där och visade sig vara bra i gång. Han hyser planer på att åka till Kenya på höghöjdsläger.
– Det tar lång tid att bli en bra löpare. Det budskapet skickade huvudtränaren Kent Claesson till alla aktiva. Det gäller också att tänka och leva som löpare 24 timmar om dygnet.
Claesson framhöll också hur viktigt det är att låta löpningen påverka livssituationen vad avser jobb, studier och så vidare. Inte minst gäller det att sova ordentligt.
Rätt val av tränings- och tävlingsmiljö är definitivt en faktor som påverkar resultaten.
Grundprincipen är helt enkelt att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas.
Flera av medel- långdistansarna kommer att tävla inomhus och för dem är vår egen tävling Raka Spåret i Sätra söndagen den 5 februari viktig.