Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Lundgren i samband med terräng-SM i Umeå i höstas där han tog brons på 4 km och var fyra på 10 km. Foto: Deca Text&Bild

“Det är självklart att bidra när man kan”

Turebergs-löparen Daniel Lundgren är en av många som bidragit ekonomiskt till initiativet "Rädda Spårvägen" som skapats i dessa tider när följderna av Covid-19 innebär uteblivna intäkter. Här berättar han varför.

Effekterna av Covid-19 drabbar samhällets alla delar och slår ut den evenemangsverksamhet som Spårvägen är så beroende av. Att evenemang ställs in orsakar stort ekonomiskt bortfall för vår förening och mot denna bakgrund startade vi “Rädda Spårvägen”. Det är ett initiativ där vi uppmanar er som har en relation till vår förening att ge ett ekonomiskt bidrag.
Spårvägen är just nu mycket pressad ekonomiskt och det är fantastiskt att det så här långt kommit in 211.000 kr som skänkts av aktiva, före detta aktiva, föräldrar, styrelseledamöter, vissa företag och andra friidrottsvänner. Ert bidrag är mycket viktigt och vi vill rikta ett stort tack till alla er som hjälper. För er som inte har bidragit men tycker att den verksamhet vi bedriver är värd att stötta så är det inte för sent. Info om hur man swishar till Spårvägen finns längst ner på sidan.

En av alla er som valt att skänka är landslagslöparen och flerfaldige SM-vinnaren på långdistans, Daniel Lundgren. Vi fick en pratstund med Daniel kring “Rädda Spårvägen” och hans relation till Spårvägen.

Har många vänner i Spårvägen
Hur ser din relation till Spårvägen ut idag?
– Även om jag själv tävlar för Tureberg så har jag under många år varit en del av en träningsgrupp i Spårvägen ledd av Kent Claesson, förmodligen Sverige bästa träningsgrupp. Min sambo Isabelle Eurenius tävlar för Spårvägen vilket gör att jag ibland är med på resor och tävlingar. Jag har även många vänner i klubben. Spårvägen har precis som min egen klubb Tureberg alltid varit en del av friidrotten för mig, säger Daniel.

Varför är det viktigt för dig att vara med och bidra i initiativet “Rädda Spårvägen”?
– För mig och Isabelle är det självklart att hjälpa till när vi kan. Även om jag inte tävlar för spårvägen så finns det nått speciellt med klubben som jag vill vara med och stötta. Jag gillar ju även föreningslivet och tycker att det är något att värna om.

Vi riktar ett stort tack till Daniel som varit med och skänkt 2000 till föreningen i dessa utmanande tider och önskar honom stort lycka till i sin fortsatta satsning! Vill du också lämna ett bidrag till Spårvägen? All info om hur du gör finns här

Tobias Lundgren
Styrelseledamot i Spårvägens FK