Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Gladys Bamane fick för första gången i karriären springa slutsträckan i en stafett. Det slutade med SM-guld! Foto: Deca Text&Bild

Den störste pessimisten tippade 47 minuter

Janne Ahlström har varit på plats på alla inne-SM sedan premiären på Johanneshovs Isstadion 1966 och han var givetvis i Göteborg den gångna helgen. Han gladdes mycket åt de tolv medaljerna men gjorde också en del andra reflektioner. Läs hans artikel!

Stabil Ståhl i Göteborg
Vid inne-SM i Göteborg förbättrade Daniel Ståhl inte bara sitt personbästa i kula med närmare halvmetern till 17.10. Han uppvisade också en aldrig tidigare skådad stabilitet i ringen. Eller vad sägs om serien 16.23, 16.64, 16.93, 16.81, 16,86, 17.10. Läs även “Familjerekordet är slaget!”

Nytt klubbrekord
Kvartetten Emil Zail, Thomas Nikitin, Marvin Tay och Nil de Oliveira rusade runt 4×200 på 1:27.77, det vill säga ett snitt under 22.00. Det är nytt klubbrekord inomhus. Och det är lika bra som rekordet utomhus för 1976 – för 35 år sedan – sprang Peter Jansson, Joel Svensson, Raimo Pihl och Kent Rönn på det ännu gällande 1:27.6.

Nytt spännande tidsfördriv
När ett dussin aktiva och ledare åt middag på ett grekiskt hak på lördagen lanserade Elina Johansson ett nytt och överlägset tidsfördriv. Det gällde att tippa hur lång tid det skulle ta innan vi fick in varmrätten. Alla lade en tia i potten som gick till den största pessimisten, Kent Claesson. Han hade gissat på 47 minuter. Maten anlände efter 46 minuter och fem sekunder…

Quiz Dream Team
Kvällen på ovan nämnda ställe avslutades med en frågesport. Spårvägen I (Anna Sunneborn, Anders “Bamse” Fredriksson och Jan Ahlström) slog Spårvägen II (Anders Tallgren, Kent Claesson och Mattias Sunneborn) klart. De fem infödda lagen var fullständigt chanslösa. Anna var segerlagets MVP (”Most Valuable Player” på NHL-språk) och förstapriset bestod av 200 kronor att dra av från notan!

Första sistasträckan
Gladys Bamane har varit med i klubben halva sitt liv men inte förrän den 27 februari 2011 fick hon chansen att springa sistasträckan i en stafett. Hon tog väl vara på den. Gladys gick ut fem meter bakom IF Göta och i mål hade hon Karlstad-laget tre meter bakom sig!

Antal anmälda deltagare?
Spårvägen 29
Hässelby 28
MAI 11

Ps Påståendet i ingressen är måhända något överdrivet men klart är i alla fall att “Ahli” sett många SM under tak!

Missa inte ISM-bilderna i fotoalbumet!