Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
David Fridell är verksamhetschef för Marathongruppen.

Därför studsar jag stolt till jobbet varje dag!

Den 1 december tillträdde David Fridell uppdraget som verksamhetschef för Marathongruppen. Här skriver han om sina tankar kring Spårvägen och Hässelbys omfattande långloppsverksamhet.

Strax före kl 11 den 9 oktober i höstas stod jag på gångbron som går över Lidingövägen vid Stadion och Musikhögskolan. Det var bara några minuter kvar till starten av Stockholm Marathon och blickandes ut från bron såg jag Lidingövägen fylld med tusentals och åter tusentals förväntansfulla löpare. Löpare som otåligt längtat. Löpare som tålmodigt väntat. I vimlet såg jag Kalle Berglund och Moa Hjelmer instruera sina funktionärer. Nere vid starten gick ansvarige Lasse Hagström igenom de sista detaljerna med OS-medaljören Simon Pettersson som skulle skjuta startskottet. Det var 861 dagar sedan sist men nu var det äntligen dags igen.

“Det är något att vara stolt över”
Jag har varit Spårvägare i halva mitt liv och precis som alla andra i klubben har jag från dag ett fått lära mig hur mycket Marathongruppens evenemang betyder för föreningen. I drygt fem år har jag haft förmånen att dagligen arbeta med loppen och den vägen förstått vilken roll våra evenemang faktiskt spelar också i samhället. Över 200 000 människor springer ett normalt år något av våra evenemang. Vi uppfyller människors drömmar, ger dem mål att träna mot, inspirerar till rörelse och främjar folkhälsan. Och allt det hade varit omöjligt utan den arbetsinsats som ni, Spårvägens medlemmar, lägger ner. Det är något att vara stolt över. Oändligt stolt!

Från 55 till två
De senaste åren har varit tuffa. Ett vanligt år har Marathongruppen cirka 55 evenemangsdagar per år. 2020 var de två. Sånt tär. Ekonomiskt och motivationsmässigt. Att få planera om och skrota det arbeta man gjort, att inte få genomföra det man älskar, ja det är något som vi alla på olika sätt fått lära oss sedan pandemin bröt ut.

Ny titelpartner för Stockholm Marathon
Men även om smittan fortsätter spridas, och faran inte är över, så ser vi på Marathongruppen fram mot ett roligt och mer normalt år 2022. Med bland annat en ny titelpartner på maran (som numer heter adidas Stockholm Marathon), hungrar vi efter att få möta våra deltagare igen. Att få se betalningen för allt slit. Att ryckas med när drömmar slår in. Att få ge service i världsklass och minnen för livet.
Det är just det jag längtar efter. Och det är just det som får mig att studsa till jobbet varje morgon. Så tack för att ni Spårvägare lägger ner det jobb ni gör. Det är ovärderligt och det håller Sverige i rörelse.

En god jul och ett gott nytt friidrottsår önskar
David Fridell, guldmedaljör i Lag-SM 2009, och verksamhetschef för Marathongruppen

Läs även:
David Fridell utsedd till verksamhetschef för Marathongruppen
Marathongruppens webbplats