Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Daniel Ståhl, segrare på Lag-EM i diskus med 67.25. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl vann lag-EM – Emil sexa

Daniel tog Sveriges första grenseger vid lag-EM i Polen när han vann diskus på 67.25.

Avgjorde i första
Daniel inledde med 67.25 i första omgången vilket räckte för att vinna. Han tog i för mycket i de andra omgångarna och fick inte till kastningen. Sista kastet var dock över 70m men Daniel lyckades inte stå kvar i ringen och det blev underkänt. Kapaciteten finns där för riktigt långa kast och samarbetet med nya tränaren Staffan Jönsson funkar mycket bra. Flytten från Växjö till Malmö där träningen numera bedrivs har gått smidigt och vi ser fram emot att se vilken form Daniel har till VM i Budapest i sommar.

Emil Danielsson gör ett nytt stabilt lopp
Emils form har varit fullkomligt lysande den här säsongen och han har slagit personliga rekord på löpande band.

Vid Lag-EM var det ett starkt startfält på 1500m som stod på startlinjen. Emil hade nionde årsbästat och blir 6:a i loppet. Det började lugnt och farten skruvades upp efterhand och Emil har strax under 1:49.00 på sista 800m. Han ligger bra med i loppet hela tiden men blir lite passiv på bortre lång på sista varvet där han borde passerat britten direkt för att kunna ta någon placering till. Men som han säger själv “Det fattas inte mycket för att vara med längst fram”. Några såna här lopp till så är han med där uppe och fajtas om segern.

Aina Griksaite 13.53 i tresteg för Litauen
Vi hade en tredje deltagare från Spårvägen med på Lag-EM i Polen, nämligen Aina Griksaite som tävlar för Litauen. Aina kom 4.a i tresteget med 13.53 i division 2 där Litauen är med.

Sverige 10:a totalt efter två dagar
Sverige är med i division 1 i Lag-EM vilket är högsta ligan och målet är att stanna kvar där. De tretton första lagen är direktkvalificerade till nästa år och Sverige ligger alltså på tionde plats av totalt sexton lag och det ser ut som att vi klarar av det målet med en dag kvar av tävlingen.