Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Årets manliga prestation på Friidrotts-SM i Sollentuna var Daniel Ståhls diskusseger på världsårsbästat 68.72! Prisutdelare var Robert Kronberg, t v, och Bauhaus marknadschef Johan Saxne. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl Sveriges näst bästa friidrottare 2016

Friidrottsgalan ägde rum på Stockholm Waterfront Congress Centre 23 november där Daniel Ståhl fick pris för sina fantastiska insatser 2016.

Två spårvägare var nominerade i form av Daniel och Elin Westerlund (100 m häck). Elin i kategorin Årets kvinnliga prestation i Folksam GP och Daniel i hela tre kategorier var en av tre nominerade i två kategorier – Årets prestation i landslaget, Årets prestation i Folksam GP och Årets prestation på Friidrotts-SM – där han vann det sistnämnda. Daniel var också med i slutfinalen om fem personer i kampen om utmärkelsen Årets friidrottare i Sverige 2016.
Det blev en spännande nedräkning där det till slut bara var två kvar – Daniel och Hälles OS-sexa på 1500 m, Meraf Bahta. Det blev den sistnämnde som vann men man konstaterar att Daniels andraplats är den näst bästa en spårvägare noterat sedan listan infördes för 43 år sedan (1973).

Ewerlöf konferencier
Den enda spårvägare som toppat 10-bästa-listan och utsetts till Årets friidrottare i Sverige är tjejen som var konferencie för årets gala – förre medeldistanslöparen Malin Ewerlöf – som vann 1998! Hon ledde nu galan på ett utmärkt sett tillsammans med Ateas marknadschef Magnus Sallbring.
Alla landslagsaktiva 2016 var inbjudna och bland dem fanns många spårvägare plus en rad Spårvägen-ledare. Totalt var omkring 200 personer med på galan.
Läs mer om Friidrottsgalan och Årets friidrottare på friidrottaren.com där även 10-bästa-listan finns.

Alla 10-bästa-listor 1973–2016 finns på friidrott.se