Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Årets manlige idrottare för andra gången. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl Årets manlige idrottare på Idrottsgalan

Ett i det närmaste perfekt friidrottsår för Daniel Ståhl kröntes på måndagskvällen i Globen då han fick utmärkelsen Årets manlige idrottare på Idrottsgalan.

Daniels fantastiska diskusår med svenskt rekord, seger i Diamond League-finalen och som kronan på verket VM-titeln i Doha gjorde honom till Årets friidrottare i Sverige och till slut också Årets manlige idrottare. Han Vann priset i kamp med stavhopparen Armand Duplantis, orienteraren Gustav Bergman och skateboardåkaren Oskar Rozenberg Hallberg. Friidrotten tog nu priset för tredje året i följd – i fjol toppade Mondo Duplantis och 2018 Daniel som nu alltså vann för andra gången.
– Jag är jättestolt över priset! Tack alla som hjälpt mig, sa Daniel i tacktalet och räknade upp en lång rad personer och Spårvägens Friidrottsklubb som betytt mycket för hans framgång. Mest av allt hyllade han sin tränare Vésteinn Hafsteinsson som har mycket stor del i hans fantastiska utveckling.

Vésteinn nominerad till Årets ledare
En av fyra nominerade till Årets ledare var just Vésteinn men där gick förstapriset till Peter Gerhardsson – förbundskaptenen för damlandslaget i fotboll. På scenen fanns också vår veteranfriidrottare Karl Dyall som steppade, dansade och sjöng i ett bejublat uppträdande i sin roll som artist. 

Jerringprisvinnare blev …
… inte Daniel Ståhl. Men han var tillsammans med Armand Duplantis bland de sex främsta i telefonomröstningen och när dessa bantades ner till tre så gick Daniel vidare. Det till slut en inofficiell tredjeplats sedan längdskidåkaren Stina Nilsson och orienteraren Tove Alexandersson gjort upp om segern som den sistnämnda vann.
Men en fantastisk kväll i Globen för Daniel, syster Anneli och övriga spårvägare som var på plats.
Vinnarna på Idrottsgalan 2020
Friidrottens vinnare genom åren
Daniel Ståhls historiska rankingplacering